Kışanak'tan ''Uludere'' Eleştirisi

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Bugün, bir parça da kadınların arkasına sığınarak Uludere'ye gittiler ama biz o heyetteki kadınların 'katiller bulunmadan bizim oraya gitmeye yüzümüz yok' demelerini beklerdik. Evlat acısının ne demek olduğunu çok iyi bilen kadınlar olarak bunu takipçisi olacağız ve bunu unutturmalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

Kışanak'tan ''Uludere'' Eleştirisi
BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Uludere'deki olayın üzerinden 70 gün geçmesine rağmen hala faillerle ilgili ses seda olmadığını dikkat çekerek emir verenlerin ortada olmadığını söyledi. İktidarın durumu gizlemeye, saklamaya, oyalayarak zamana bırakmaya çalıştığını iddia eden Kışanak, emrin Ankara'dan verildiğini bildiklerini öne sürdü.

Güçlü bir mücadeleyle Uludere'nin hesabını sormak için ayakta ve tetikte olacaklarını ifade eden Kışanak, 70 günün çok uzun bir zaman olduğuna dikkat çekerek, 'Devletin resmi makamlarının iç işleyişi içerisinde yönettikleri bir sürecin sonunda 34 insan katledildi ama buna dair ağzını açmayan, söz söylemeyen, özür dilemeyen ve katilleri adalete teslim etmeyen iktidar var. Bugün, bir parça da kadınların arkasına sığınarak Uludere'ye gittiler ama biz o heyetteki kadınların 'katiller bulunmadan bizim orayagitmeye yüzümüz yok' demelerini beklerdik. Evlat acısının ne demek olduğunu çok iyi bilen kadınlar olarak bunu takipçisi olacağız ve bunu unutturmalarına izin vermeyeceğiz ' dedi. Kışanak, Pozantı Çocuk Cezaevi'nde yaşanan 'vahşet ve iğrençlikleri' yeniden ifade etmeyi doğru bulmadığını vurgulayarak, 'Şimdiye kadar yaşadıkları travma, mağduriyet yetti ve arttı. Ne yaptı bu çocuklar? Sizin iyi çocuklarınız gibi olmadılar mı, suçları bu mu? Vicdanı olan isyan etmelidir. İsyan ayıp bir şey değil. İsyan insanda adalet duygusu varsa olur. Bu çocuklar hepimizin ' şeklinde konuştu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Kışanak, bu günün tatil olmasına ilişkin teklifin yasalaşmasını istedi

Kaynak: İHA