Gül Nisanda Hollanda'ya Gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, nisan ayında Hollanda'ya gidecek

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Gül'ün, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Kraliçe Beatrix'in davetine icabetle, 17–19 Nisan tarihlerinde Hollanda'ya devlet ziyaretinde bulunacağı bildirildi.

Türkiye'den Hollanda'ya Cumhurbaşkanı düzeyinde 11 yıl sonra yapılacak ilk resmi ziyaretin, aynı zamanda Kraliçe Beatrix'in 27 Şubat–2 Mart 2007 tarihlerinde Türkiye'ye yaptığı devlet ziyaretinin iadesi niteliği taşıdığı belirtilen açıklamada, Gül'ün ziyaretinin Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 400. yıl dönümünde gerçekleştirilmesi bakımından da özel bir mahiyet ve önem taşıdığı kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İki ülke arasındaki, müstesna bir tarihi geçmişe sahip yakın dostluk, ekonomik ortaklık ve ittifak ilişkilerinin, çeşitli alanlarda geliştirilip derinleştirilmesi yönünde karşılıklı arzu ve irade mevcuttur. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu iradeyi en üst düzeyde teyide matuf ziyaretleriyle, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin önümüzdeki dönemde daha da pekişmesi ve çeşitlenmesi hedeflenmektedir.''
Kaynak: AA