Chp'li Özkoç 8,5 Saattir Konuşuyor

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin, TBMM Milli Eğitim Komisyonundaki görüşmelerinde, ''12 saat konuşmak üzere'' söz alan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, 8,5 saattir konuşmasını sürdürüyor

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran, ''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'' üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Toplantıda ''12 saat konuşmak üzere'' söz alan CHP'li Özkoç, konuşmasının 8,5 saatini tamamladı. CHP'li milletvekilleri, Komisyon Başkanı Nabi Avcı'ya, Özkoç'un yemek yemesi için ara vermemesinden dolayı tepki gösterdi. Avcı ise hatibin konuşmasını tamamladıktan sonra istediği zaman yemek yiyebileceğini, ancak konuşma arasında böyle bir ara veremeyeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''24 saat de 48 saat de konuşsanız ben dinlerim ama yaptığınız demokrasi hakkının istismarıdır'' dedi. Komisyonda yemek arası verilmedi, ancak elma servisi yapıldı. Komisyon Başkanı Avcı, toplantıya üç kez kısa sürelerle ara verdi. Bu arada, toplantı salonundaki kayıt cihazının 11 saati aşkın süredir aralıksız çalışması sonucu ısınması nedeniyle, cihazın yeniden çalışması için 15 dakika soğuması beklendi.

Toplantıda söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Avcı'ya, konuşmasının ardından toplantıyı kapatması halinde, kendisinin Özkoç'u konuşmasını sonlandırmaya ikna edebileceğini söyledi. Nabi Avcı da yarın da benzer manzarayla karşılaşmamak için Özkoç'un dışındaki diğer konuşmacılar için de makul bir süre belirlemek şartıyla, toplantıyı kapatabileceğini söyledi. Bunun üzerine, anlaşma sağlanması için toplantıya ara verildi. Arada anlaşma sağlanamayınca, Özkoç, konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Özkoç'un konuşması sürüyor.
Kaynak: AA