AKUT Fethiye Birimi'nden Kaynaşma Programı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 2010 yılında açılan AKUT birimine malzeme tedarik edilebilmesi için kaynaşma programı düzenlendi.

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki 'nin de katıldığı gecede Fethiye 'de meydana gelebilecek olası bir deprem için ön hazırlıkların yapıldığı kaydedildi.

Kurulduğu 12 Haziran 2010 tarihinden bu yana pek çok operasyona katılarak kurtarma faaliyetinde bulunan Fethiye AKUT Birimi, çalışmalarını düzenlediği programla duyurdu. AKUT Kurucu üyesi ve Genel Başkanı Nasuh Mahruki 'nin de hazır bulunduğu etkinlikte Fethiye 'deki kurum, kuruluş, dernek ve gönüllüler katıldı. Katılımın yoğun olarak gerçekleştiği kaynaşma programda Fethiye AKUT birimi için açık artırma ve bağış usulü yardım toplandı. Programın onur konuğu olan Nasuh Mahruki 'nin Everest Dağı'na tırmanırken kullandığı 'Karabina ' yapılan açık artırmada bin 500 TL 'ye alıcı buldu. Ayrıca AKUT Fethiye Birimi tarafından operasyonlara ait fotoğraflardan oluşturulan iki ayrı albüm de 2 bin ve 2 bin 500 TL 'den alıcı buldu.

Katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür eden AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, güçlü bir AKUT 'un az kayıplı afetler demek manasına geldiğini söyledi. Türk halkının AKUT 'u sahiplenmesinin kendilerini daha fazla onore ettiğini sözlerine ekleyen Mahruki, “Temennimiz ülkemiz herhangi bir afet yaşamasın. İnsan canını tehdit eden herhangi bir olay geçirmesin. Ama doğanın kuralları var. Bizim bunlara en kısa zamanda en iyi şekilde müdahale edebilmemiz için sizlerin desteğine ihtiyacımız var.” dedi.

Fethiye 'nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan AKUT Fethiye Birim Sorumlusu Sadi Çidem ise olası bir depreme karşı Fethiye 'nin her zaman hazır durumda bulunması gerektiğini işaret etti. Güçlü bir AKUT 'un Fethiyelilerin desteği ile sağlanacağını sözlerine ekleyen Çidem, programa katılanlara teşekkür etti.