Yurtta Hava Durumu

Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Çankırı dışında İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Çanakkale, Balıkesir ve Tokat çevreleri ile sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yurtta Hava Durumu
Yağışların Ege ve Akdeniz kıyıları ile Manisa ve Denizli çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayıbekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı 4 İstanbul: Parçalı bulutlu 8 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 14 Adana: Parçalı bulutlu 13 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14 Samsun: Parçalı bulutlu 8 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 7 Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu -6 Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu 6
Kaynak: İHA