Vodafone Türkiyekadir Has Üniversitesi İşbirliği

8 hafta sürecek sertifika programı ''Data, Everywhere!'' ile Kadir Has Üniversitesi öğrencileri, telekomünikasyon sektörünün temel konularını, Red Academy iç eğitmenlerinden öğrenecek İSTANBUL Vodafone Türkiye ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğine gitti

Vodafone Türkiye'nin yazılı açıklamasına göre, işbirliğinin ilk adımını oluşturan sertifika programı kapsamında Vodafone Türkiye, mobil data uygulamalarındaki son teknolojiler alanında 30'u aşkın ülkede edindiği kurumsal bilgi ve deneyimini Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği 3. ve 4. sınıf öğrencilerine aktaracak. 8 hafta sürecek sertifika programı ''Data, Everywhere!'' ile Kadir Has Üniversitesi öğrencileri, telekomünikasyon sektörünün network ve IP gibi temel konularını, Vodafone Teknoloji fonksiyonlarında görev yapan konusunda uzman Red Academy iç eğitmenlerinden öğrenecek.

Vodafone Türkiye'nin kurumsal eğitim ve gelişim merkezi Red Academy şemsiyesi altında yapılanan ve ilk etapta 74 öğrencinin katılacağı program, teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra Vodafone teknoloji merkezlerine yapılacak ziyareti de kapsayacak. Program sonunda başarılı olan öğrenciler sertifika almaya hak kazanırken, programı tamamlayan ''en başarılı'' 6 öğrenci, Vodafone'un yüksek potansiyele sahip başarılı üniversite öğrencilerini bünyesine katmayı hedeflediği Discover Genç Yetenek Programı süreçlerine katılarak, seçildikleri takdirde Vodafone Türkiye'de staj yapma olanağına kavuşacak. Kadir Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi'nin öğrencilerine henüz okurken sunduğu olanakların temel hedefinin onları zorlu hayat koşullarına ve iş yaşamına hazırlamak olduğunu belirterek, bu doğrultuda üniversite-sanayi işbirliği konusuna büyük önem verdiklerini ifade etti. ''Data, Everywhere!'' sertifika programının bu çerçevede geliştirdikleri işbirliklerinin en yeni örneği olduğunu kaydeden Aydın, ''Kadir Has Üniversitesi olarak hızlı karar verip hızla uyguluyoruz, bu anlamda hızımıza yetişen Vodafone Türkiye ile işbirliğine başlamış olmaktan heyecan duyuyoruz. Proje sayesinde Vodafone personeli zorlu iş hayatında edindikleri bilgi ve deneyimleri Kadir Has Üniversitesi öğrencilerine aktaracak, böylece öğrencilerimiz kendilerini bekleyen geleceğe bir adım daha yaklaşmış olacaklar'' dedi.

Vodafone Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Toygan Pulat ise üniversite-sanayi işbirliğinde ''yeni'' ve ''kayda değer'' bir adım atmaktan mutlu olduklarını belirtti. McKinsey'in araştırmasına göre geniş bant internette hane penetrasyonunda yüzde 10'luk artışın GSYİH'da yüzde 1,4'lük büyümeyi beraberinde getirdiğini aktaran Pulat, bu sıçramaya en çok, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Pulat, ''Ülkemizde üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine bu noktada büyük ihtiyaç vardır. Bu iki dünyanın en iyilerinin bir araya gelmesiyle, ilerlemenin hızı planlananın çok daha ötesine geçecektir. Kadir Has Üniversitesi ile başlattığımız bu girişim, bu alanda söylemden öteye eyleme geçtiğimizin somut kanıtını oluşturmaktadır. Bu program sayesinde, biz de gençlerden çok şey öğreneceğiz'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA