Vanlı Depremzedeler Kahvaltıda Buluştu Ankara

Vanlı depremzedeler, Ankara Van Kültür ve Dayanışma Derneğince Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi

Dernek başkanı İdris Ortakaya, derneğin genel merkezinde düzenlenen kahvaltıda, Van depreminde günlerce çadırda kaldıklarını ve depremzedelerin acılarını paylaştıklarını söyledi. Yardım kampanyaları düzenlediklerini ve bölgeye konvoylarla yardım gönderdiklerini belirten Ortakaya, Türk halkının çok duyarlı davrandığını, devletin de vatandaşına sahip çıktığını ifade etti. Ortakaya, bölgeye bir rehabilitasyon merkezi kurmak istediklerini kaydetti. Bu arada, Ortakaya, Van'da çıkan yerel bir gazetede yer alan 20 bin lira değerindeki konut reklamını göstererek, ''Vanlı depremzedeler için 50 bin liralık konut anlaşması yapıldığını iddia etti ve buna ilişkin açıklama yapılması gerektiğini'' kaydetti.

-''İçimi en acıtan şey çocukların buz gibi elleriydi''-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da depremin ilk haftasında bölgeye gittiğini hatırlatarak, içini en acıtan şeyin çocukların soğuk elleri olduğunu söyledi. Devletin, sivil toplum kuruluşlarının, bölge için elinden geleni yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, ancak yardımların ne denli yerine ulaştığı konusunda itirazların bulunduğunu ifade etti. Her deprem haftasında yıllardır aynı sorunları dinlediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu sorunların yeniden gündeme gelmemesi için gerekli önlemlerin alınmasının önemini vurguladı.
Kaynak: AA