Necati Şaşmaz Kurt Kanunu’nda

Kemal Tahir’in ölümsüz eserinden uyarlanan “Kurt Kanunu”, Necati Şaşmaz’ın da Enver Paşa rolüyle konuk oyuncu olarak yer alacağı 5. bölümüyle 7 Mart Çarşamba akşamı 22:15’te TRT 1 ekranlarında olacak...

Necati Şaşmaz Kurt Kanunu’nda
Yapımcılığını Pana Film 'in, yönetmenliğini Yasin Uslu 'nun üstlendiği, başrollerini Ümit Acar, Ali Başar, Pelin Akil, İlker Kızmaz, Bahar Kerimoğlu ve Ahmet Somers 'in paylaştığı Kurt Kanunu 'nun bu hafta yayınlanacak 5. bölümünde izleyenleri büyük bir sürpriz bekliyor.

Kurtlar Vadisi 'nin Polat Alemdar 'ı Necati Şaşmaz, bambaşka bir rolle Kurt Kanunu 'nda izleyicileriyle buluşuyor. Ümit Acar 'ın canlandırdığı Kara Kemal 'la görüşen Enver Paşa 'yı canlandıran Necati Şaşmaz, diziye uygun imajıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Kurt Kanunu 'nda bu hafta
İttihat ve Terakki Cemiyetine mensup olan bir grup, Kurtuluş Savaşı sonrasında gerçekleştirilmeye çalışılan yeni oluşumda kendilerini bir tarafa itilmiş ve dışlanmış hissetmiş, bu duygusal güdüyle Cumhuriyet tarihinin belki de en şaibeli olayı olan İzmir suikastına sebebiyet vermişlerdir.

Bu olaydan habersiz olan ve kendini suikastın içinde bulan bir isim vardır: Kara Kemal... Kendini İzmir suikastının içinde bulan, İstanbul 'un sahibiyken sığınacak mekan bulamaz hale gelen ve güvenebileceği bütün kapıların yüzüne kapandığı Kara Kemal 'in yaşadıklarını anlatan Kurt Kanunu 'nun 5. bölümünde; Naciye Kara Kemal 'e Şükrü 'nün yakalandığını söyler. Ancak Kara Kemal Naciye 'ye inanmaz.

Abdülkerim yurtdışına kaçma fikrini savunmakta, Kara Kemal ise İstanbul 'da saklanmayı uygun görmektedir. Kara Kemal 'in Cevdet 'i atlatmak için bir planı vardır. Başarırlarsa Cevdet onların yurtdışına kaçtıklarına inanacak, onlar ise İstanbul 'da saklanıp suikast tertibatını engellemenin yollarını aramaya devam edeceklerdir.

Pazaryerinde buluşan Abdülkerim ve Kara Kemal, Cevdet 'in kendilerini izlediğinin farkındadır. Sonunda bir at arabasıyla pazaryerinden kaçmaya başladıklarında Cevdet ve Namık onların peşine düşer...