Milletvekili, 4+4+4'ü Değerlendirdi

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti'nin genç kız ve kadınlara büyük önem verdiğini ifade etti.

Milletvekili, 4+4+4'ü Değerlendirdi
AK Parti Kadın Kolları Kongresine katılan AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, 4+4+4 zorunlu eğitim çalışmalarını değerlendirdi.

Tunç, AK Parti'nin icraat partisi olduğunu belirtirere, icraatları saymakla bitiremeyeceğini kaydetti. Tunç, 'Muhalefetin işi de siyaseti karalamadır. Siz istediğiniz kadar karalayın, 'AK Parti bir şey yapmıyor' deyin. Mecliste sürekli tekrarlıyorlar, bizde sabırla dinliyoruz. AK Parti'nin çalışmadığını söylemek, bu ülkeye hizmet etmediğini söylemek için vicdandan yoksun ve gözlerin kör olması gerekiyor. Dışarıya gittiğimizde köylere gittiğimizde köydes, beldes, toplu konutlarla, barajlarla, duble yollarla bu ülkenin nasıl şantiyeye dönüştüğünü bu ülke bu millet çok iyi biliyor. İstediğin kadar karalamaya çalış bu millet lafa değil icraata bakıyor.

Türkiye'nin daha aydınlık daha şeffaf olması işinin bozulması adına AK Parti'nin ışığını daha güçlü yakıyor. Bir taraftan ekonomik kalkınmayı sürdürüyoruz. Diğer taraftan demokratikleşme hukuk devletin hukukun hakimiyetinin üstün olması açısına çok önemli yasal değişiklikler yapıyoruz. Bunları milletimiz ile birlikte yapıyoruz. Muhalefet, 'AK Parti 12 yıla çıkarıyor. 4+4+4. 12 yıla zorunlu eğitim çıkarıyoruz. 'kız çocukları okumayacak' diyorlar.

8 yıldan 12 yıla çıkarıyoruz. Daha fazla okusunlar diye. Kız çocuklarının eğitimi ile ilgili hangi iktidar bu tür çalışmalar yaptı? 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasını bu iktidar gerçekleştirdi. 350 bin kız çocuğumuz bu proje kapsamında okullu oldu. Kız çocuklarımıza şartlı nakit transferleri erkek çocuklarımıza oran olarak daha çok veriliyor. Bunlar kızların okumasını teşvik edilmesi için yapılıyor. Başbakanımız kadınlara çok büyük önem veriyor. Onların siyaset katılması, kadın kollarının daha çok aktif olması, il ve ilçe yönetimlerinde kadınlarımızın yer alması adına gerçekten önemli mesajları var.

Bunlar AK Parti kadroları içerisinde gerçekleştiriliyor. AK Partili belediyelerin görevde olduğu illere baktığımız zaman ne büyük projelerin devreye girdiğini belediyelerin nasıl çalıştığını hep birlikte görüyoruz. Bartın'da da artık il belediyesi AK Parti belediyesi olması gerekiyor. Milletimiz halkımız bu kararlılıkta. 5 belediye başkanımız AK Partilidir. AK Partili belediyelerin icraatlarına bakıyoruz. Bir de il belediyesinin yaptığı çalışmalara bakıyoruz. Karşılaştırdığımızda belde belediyelerimizin daha başarılı olduğunu görüyoruz. Gerek alt yapı çalışmaları gerek beldedeki projelerin hayata geçirilmesi bakımından daha başarılılar. Belediyecilik bir vizyon işidir. Bu vizyona sahip olmak lazım. Tabi bizim liderimiz, Başbakanımız belediyecilikten gelmektedir. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi CHP'li bir belediyenin idaresindeydi. Sokaklar çamur içindeydi. Havası solunamıyordu. Gazeteler promosyon olarak gaz maskesi dağıtıyordu. Sular ayda bir akıyordu. İstanbul da ki vatandaşlarımız banyodaki küvet ve bidonları doldurarak 1 ay onu kullanırlardı. İstanbul yaşanamaz bir haldeydi. Başbakan yaşanabilir bir hala getirdi ' dedi.
Kaynak: İHA