İddiaları Televizyondan Duyan Aileler Endişeli

Pozantı Cezaevi'ndeki taciz ve dayak iddialarını televizyondan duyan çocukların aileleri, cezaevine gelerek çocuklarıyla ilgili bilgi alıyor.

Oğluna kılık kıyafet getiren bir anne, endişeli olduğunu belirtti, oğlunun içeride darp edildiğini ileri sürdü.

Mersin 'de hırsızlık yaptığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezası olan Sezgin Y. 'nin annesi Elmas Kalbika, oğlunun Ankara 'ya götürülmesini istemediğini söyledi. Kalbika, “Ben burada onu ziyaret edemiyorum. Yakında yaşı dolacak, onu Mersin 'e versinler.” dedi. Cezaevindeki iddiaları duyunca çok korktuğunu aktaran Elmas Kalbika, “Haberleri duyunca endişelendik. Oğlum son mahkemesinde cezaevinde dayak yediğini anlatmıştı hakime. Büyük olan mahkumların küçüklere ve yeni gelenlere şiddet uyguladığını aktardı. Hakim de 'orada cezaevi müdürü var ona söyle ' dedi. Güçsüz içeride de olsa dışarıda da olsa maalesef şiddete maruz kalıyor. ' diye konuştu.

Öte yandan cezaevinde 3 müfettiş ve başsavcının iddialarla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi. Müfettiş ve savcının cezaevindeki çocukların ifadesini pedagog eşliğinde aldığı ifade ediliyor. İfadelerin tamamlanmasından sonra nakillerin başlayacağı söyleniyor.