Hakan Şükür'e ‘Maç kaç kaç’ sorusu

4+4+4 yeni eğitim modeli teklifinin komisyon görüşmelerinde ihtiyaç molası tartışma yaşandı

Hakan Şükür'e ‘Maç kaç kaç’ sorusu
AK Parti'nin, 8 yıllık kesintisiz eğitimin yerine öngördüğü '4+4+4' düzenlemesi Meclis Milli Eğitim Komisyonun'da.

12 SAAT DEMİŞTİ

Toplantının başında söz alan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, 12 saat konuşacağını söylemiş, vekillerin 'gerçekten mi?' tepkisine 'evet' karşılığını vermişti.

Saat 15.15'te söz alan Özkoç'un konuşmasının halen sürdüğü komisyondan ilginç notları, NTV Muhabiri Ercan Gürses aktardı:

ŞAKA ZANNEDİLDİ AMA..

'Engin Özkoç, sözün başında '12 saat konuşacağım' deyince şaka zannedildi ancak 15.15 'ten itibaren tuvalet molaları dışında ara vermeden 13 saat konuştu.

Özkoç'un elinde bir metin olmadığı için CHP'liler Özkoç'un nefes alması için bol bol yorum içeren sorular sordu.

TUVALET MOLASI İSTEDİ ANCAK..

Tuvalet molası talebinde, komisyon başkanı Nabi Avcı ile Özkoç arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Özkoç izin istedi, Avcı vermedi; Özkoç, 'İstenmeyen bir durum ortaya çıkarsa sorumlusu ben değilim' deyince izni aldı.

Özkoç'un su dışında hiçbir şey tüketmediği görülürken, kapının önünde bir ambulans ile sağlık ekibi bekletildi. CHP'li vekiller, Özkoç'un şekerinin düşmemesi için meyve ve meyve suyu takviyesi yaptı.

MUHARREM İNCE 'BİTSİN' DEDİ

Sağlığından endişe ettiğini söyleyerek Özkoç'u uyarmasına rağmen başkan Nabi Avcı toplantıyı sürdürüyor ve yemek arası dahi verilmemiş durumda. Konuşmanın 8. saatinde, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Avcı'dan toplantıyı bitirmesini istedi ancak Avcı, 'Önce Özkoç konuşmasını sonlandırmalı' yanıtını verdi.

BAKAN DİNÇER DE DİNLEDİ

CHP'li AKP'li ve MHP'li komisyon üyeleri halen salonda. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de uzun süre Özkoç'u dinledi. Dinçer, 'Siz konuşma hakkınızı istismar ediyorsunuz ama ben, 12 değil 24 saat de konuşsanız bekleyeceğm 'dedi.

ŞÜKÜR'E 'MAÇ KAÇ KAÇ?' SORUSU

AK Parti'nin, futbol yorumculuğu yaptığı için eleştirilen ismi Hakan Şükür de komisyon sıralarında. Galatasaray - Sivasspor maçının oynandığı bilinirken, Şükür'ün bir ara ayrılması üzerine, CHP'lierin 'maç kaç kaç?' diyerek laf atmaıs dikkat çekti.

Ayrıca, toplantı salonundaki kayıt cihazının 11 saati aşkın süredir aralıksız çalışması sonucu ısınması nedeniyle, cihazın yeniden çalışması için 15 dakika soğuması beklendi.
Kaynak: AA