Bitlis'te Kapanan Yollar Ulaşıma Açıldı

Valisi Nurettin Yılmaz, sabah saatlerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolların ulaşıma açıldığını söyledi.

Bitlis'te Kapanan Yollar Ulaşıma Açıldı
Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar ve tipi nedeniyle kapanan Bitlis-Baykan, Güroymak, Adilcevaz, Tatvan karayolunun ulaşıma açıldığını bildirdi. Vali Yılmaz, Bitlis-Baykan karayolunda tırların zincirsiz yola çıkmasından ve bazı araçların kayarak trafiği aksatmasından dolayı yolun bir süre ulaşıma kapatıldığını ifade etti.

Yılmaz, şöyle devam etti: ''Çığ düşmesinden dolayı Mutki ve Hizan karayolumuz ulaşıma kapalı. Ekiplerimiz yolları açmak için şu anda çalışma yürütüyor. Bunun dışında bütün ana arterlerimiz açık. Sabah saatlerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı yollarımız ulaşıma kapanmıştı. Ancak şu anda yollarımızda hiçbir sıkıntı yok. Ekipler tarafından gerekli çalışmalar yapıldı. Trafiğe kapalı yolumuz yok. İlimizde trafik normal seyrinde devam ediyor. Yollarda bekleyen araç yok.'' Vali Yılmaz, kar yağışı ve tipi nedeniyle köy yollarının önemli bir bölümüne ulaşım sağlanamadığını belirtti.

Yılmaz, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini de ifade ederek, şunları kaydetti: ''Yolun kapalı olmasından dolayı Siirt'ten gelen bir helikopterle Mutki'ye bağlı Yazıcık köyümüzden bir hastamızı aldırdık. Hastamızı Siirt Devlet Hastanesine gönderdik. Bu akşam da Güroymak ilçemize bağlı Kolbaşı köyünden bir hastamızı alarak hastaneye ulaştırdık. Şu anda Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerimiz, yollarda karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.'' Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise kar nedeniyle ulaşıma kapanan bütün mahalle yollarının ve ana arterlerin ulaşıma açıldığını bildirdi.

-Muş-
Muş'un Bulanık ilçesinde, yolda araçlarıyla mahsur kalan 4 kişinin egzozdan zehirlendiği bildirildi. Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolda mahsur kalan 4 köylünün ısınmak için çalıştırdıkları aracın egzoz gazından zehirlendiğini söyledi. Hastaneye kaldırılan köylülerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Görükmez, şöyle konuştu: ''Yolda mahsur kalan köylülerden 4 kişi, ısınmak için aracı çalıştırmış. Ancak egzoz borusunun kara saplanmasından dolayı içeri sızan egzoz gazından bu vatandaşlarımız zehirlenmiş. Köylülerimize İlçe Özel İdaresi ve Bulanık Belediyesi ekiplerinin yürüttüğü 7 saatlik çalışma sonucu ulaşıldı.Vatandaşlarımız ambulanslarla Bulanık Devlet Hastanesine kaldırıldı, sağlık durumu iyi.''

-15 araç mahsur kaldı-
Öte yandan ilçeye bağlı Adıvar köyü mevkisinde içinde çok sayıda yolcunun bulunduğu 15 aracın da mahsur kaldığını kaydeden Görükmez, karayollarına ait 4 iş makinesiyle kurtarma çalışmasının başlatıldığını ifade etti. Bulanık'a bağlı tüm köy yollarının kapalı olduğunu bildiren Görükmez, ''Adıvar grup köy yolunda, içinde çok sayıda vatandaşımızın bulunduğu yaklaşık 15 aracın mahsur kaldığı yönünde ihbar aldık. Devam eden kar yağışı ve tipiye rağmen vatandaşlarımızı kurtarmak için ekipleri bölgeye sevk ettik'' dedi.

Gazdan zehirlenen Abdulhaluk Eren , Abdullah Eren , Enver Erdoğar ve Kadir Çiftçi'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kaynak: AA