Manavgat Hem Engelli Sınavı İçin Kurs Açtı

Antalya Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü(HEM), İşitme Engellilere Tercümanlık Projesi kapsamında Özürlü Memur Seçme ve Yerleştirme Sınavı kursu açtı.

Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda açılan kursun sınavın yapılacağı 29 Nisan tarihine kadar süreceği belirtildi.

Manavgat HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, kursu Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun talimatı üzerine açtıklarını söyledi. Kursun bütün engellileri kapsadığını ve ilçede 110 işitme engellinin bulunduğunu belirten Geyikoğlu, kurs için 16 engellinin kayıt olduğunu bunun 50'e çıkmasını beklediklerini kaydetti.

İşitme engellilere yönelik bilgisayar kursunun devam ettiğini belirten Geyikoğlu, kursu geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in ziyaret etmesi ile birlikte işitme engellilerin kursa ilgisinin arttığını kaydetti.

Geyikoğlu, 'İlçemizde bir işitme engelli tercümanı bulunmakta. Bu sayıyı artırmak istiyoruz. İşitme engelli tercümanlığı kursunu açmak için Milli Eğitim Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde hazırlayarak kamuoyuna deklare edeceği işitme engelli alfabesinin son şeklini bekliyoruz. İşitme engelli tercümanı kursu ile Türkiye'ye model olmak istiyoruz. Kursa işitme engelli kardeşlerimizin anne ve babalarını da alacağız. ' dedi.