GÜNSİAD Üyeleri, Yeşil Derik Okuma Salonu'nu Ziyaret Etti

Mardin’in Derik ilçesinde faaliyet gösteren Yeşil Derik Okuma Salonu’na, İstanbul Güngören Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) üyeleri ziyarette bulundu.

Batı ile Doğu kaynaşması çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette duygulu anlar yaşandı.

Derik Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DERİKDER) bünyesinde açılan Yeşil Derik Okuma Salonu, SODES projesi kapsamında fakir öğrencilere ücretsiz SBS eğitimi veriyor. 160 öğrencinin eğitim aldığı SBS kursu, Mardin Valiliği koordinasyonu ile Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen SODES projesi kapsamında açıldı.

GÜNSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Ekinci, Güneydoğu'ya ilk kez geldiğini söyledi. Ekinci, “Batı ile Doğu kaynaşması kapsamında Mardin'in Derik ilçesine geldik. İyi ki gelmişiz, biz Güneydoğu'yu böyle bilmiyorduk. İnsanlar burada çok zor şartlarda geçim sağlamaktalar. Batı'da bulunan Güneydoğulu iş adamlarının buralara yatırım yapması gerekmektedir. Buralara sahip çıkma adına iş adamlarını Güneydoğu'ya yatırıma davet ediyorum. Yeşil Derik Okuma Salonu'nda eğitim alan öğrencilerin dertlerini dinleyince duygulandım. Bunlar bizim kardeşlerimiz, sahip çıkmamız lazım. Bu çocuklar ülkemizin ve milletimizin geleceğidir. Okuma salonunun açılmasında ve emeğe geçen herkes bilsin ki eğitim adına çok güzel işler yapıyorlar. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

DERİKDER Başkan Yardımcısı Mustafa Güler de GÜNSİAD üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Güler, “GÜNSİAD üyelerinin, bizi kardeş bilip, bu kış gününde İstanbul'dan kalkıp buralara gelmeleri bizleri duygulandırdı ve onlara teşekkür ediyorum. Bizim buralarda sahip çıkmak istediğimiz, fakat derneğimizin imkanlarının kısıtlığı neticesinde sahip çıkmadığımız öğrencilerin olması bizleri üzmektedir. Bizleri kardeş bilip destek olmak istemleri, daha çok öğrenciye sahip çıkacağımız için bizleri sevindirmiştir.” diye konuştu.