Çolak: Eğitim, Her Zaman Birinci Önceliğimizdir

Siirt Valisi Musa Çolak, '7‘den 70‘e Siirt Okuyor Projesi' kapsamında 342 bin 989 kitap okunduğunu belirtti.

Vali Musa Çolak, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün himayelerinde yürütülen “Türkiye Okuyor” projesi kapsamında, 2011-2012 eğitim öğretim yılında ilde “7 'den 70 'e Siirt Okuyor” projesi ile 5 Aralık 2011 tarihi itibariyle, Siirt Merkez ve 6 ilçede eş zamanlı olarak uygulamaya konulduğunu ifade etti.

Vali Çolak, '2 Mart 2012 tarihi itibariyle “7 'den 70 'e Siirt Okuyor Projesi” kapsamında, il genelinde üç aylık dönem içerisinde, 342 bin 989 kitap okunarak, kitap okuyan öğrenci sayısında yüzde 80 artış sağlandığını, okunan kitap oranında ise yüzde 300'lük bir artış olmuştur. Yıl sonu itibari ile kitap okumada hedefimiz 1 milyon kitap sayısına ulaşmaktır.” dedi.

EĞİTİM YATIRIMLARI DENETLENDİ
Vali Musa Çolak, Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde, kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan, yeni “Ticaret Turizm ve İletişim Lisesi” inşaat alanında incelemelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Davut Okçu 'dan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Musa Çolak, yeni Ticaret Turizm ve İletişim Lisesi 'nin kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu, okulun önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini belirtti. Vali Çolak, okulun, 20 derslikten oluştuğunu, okul kompleksi içinde bir adet spor salonunun, çalışma alanlarına göre atölyelerin ve idari birimlerden oluşacağını söyledi.