Azdavay’da 5 Gün Eğitime Ara Verildi

Kastamonu’da hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle kriz masası oluşturuldu.

Azdavay’da 5 Gün Eğitime Ara Verildi
Azdavay Kaymakam Vekili Veli Biçer başkanlığında 'Kriz Hareket Merkezi 'toplantısında Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Azdavay Sağlık Grup Başkanı Dr. Sinem Akboğa Bakırcı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Adem Karamehmet, İlçe Özel İdare Müdür vekili Ziya Hodancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, İlçe Emniyet Amiri Nurettin Demir ve İlçe Orman İşletme Müdürü Mehmet Kemal Gençsoy 'un katılımıyla kriz masası oluşturuldu.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Azdavay Kaymakam Vekili Veli Biçer, kar yağışı nedeniyle 49 köyün ulaşıma kapandığını belirtti. Biçer, kar yağışının merkezde 1 metre, köylerde ise yer yer 2-3 metreyi bulduğu; Azdavay-Kastamonu, Azdavay-Pınarbaşı, Azdavay-Daday, Azdavay-Şenpazar karayollarını, ilçe merkezindeki bütün mahalle ve sokak yolları ile ilçeye bağlı 49 köy ve 300 bağlısının toplamda 700 kilometrelik yol ağını tamamen ulaşıma kapandığını duyurdu. Bu nedenle dozer ve kar püskürtme araçlarının haricinde, diğer greyder ve kar bıçaklı kamyonların da köy yollarını ulaşıma açamaz duruma geldiğini ifade eden Biçer, Zümrüt köyündeki Kale Mahallesi, Alı köyündeki Pekdemir Mahallesi ve Kolca köyü Göktepe Mahallesinde bulunan hastalara ulaşılamadığı ve hastalara ulaşılması için İl Afet ve Acil Dunum Müdürlüğünden kar üstü araç talep edildiğini söyledi.

Kalp krizi geçirerek ilçe hastanesine kaldırılan Muharrem Karaveli (47) isimli hastanın, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi 'ne sevk edildiğini belirten Biçer, bunun üzerine ilçe ile il merkezi arasında ulaşımı sağlayan kara yolunun İlçe Özel İdare Müdürlüğüne ait greyder ile açıldığını ve hastanın hastaneye ulaştırıldığını açıkladı.

İlçe merkezindeki okulların 3 gün, köylerdekilerde ise 5 gün süre ile eğitime ara verildiğini bildiren Biçer, şöyle konuştu: “Kar yağışının bu şekilde devam etmesi halinde, temel gıda maddelerine ulaşımda sıkıntıya düşülebilir. İlçe belediyesi, 110 yangın ihbar hattını arayan vatandaşların ihtiyaçlarının gidermeye çalışmaktadır. Çatılarda oluşan karlar nedeniyle de binalarda çökmeler görülebilir. Vatandaşlarımız, bu konuda belediye ve emniyet güçlerince uyarıldı. İlçe jandarması tarafından da kış şartlarına uygun olmayan araçların trafikte yol almasına izin verilmiyor”
Kaynak: İHA