Valilerden 1700 Yıllık Borsada Gong Vuruşu

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı için Kütahya'ya gelen Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 1700 yıl önce Aizonai'de açılmış olan Borsa'da gong vuruşu yaptı.

Valilerden 1700 Yıllık Borsada Gong Vuruşu
Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı için Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine gelen Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Çavdarhisar Kaymakamı Ömer Bilgin, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Sertel ve beraberindekiler Dünyanın ilk borsası Aizanoi Antik kentinde bulunan Borsa'da gong vuruşu yaptı. Gong vuruşundan sonra Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ve beraberindekiler Aizanoi kentini gezerek bilgiler aldı.Kütahya'ya 57 kilometre uzaklıktaki Çavdarhisar ilçesindeki kent Penkalas ırmağının iki yakasına kurulmuş. Kent ismini Su Perisi Erato ile efsanevi kral Arkas'ın birleşmesinden ortaya çıkan Azan isimli mitoloji kahramanından alıyor. Kent alanı M.Ö.3000 yıllarından itibaren yerleşmeye sahne olmuş. Helenistik dönemde Bergama Krallığı ile Bithinya arasında el değiştiren kent M.Ö. 133'de Roma egemenliğine girmiş. Erken Bizans döneminde Piskoposluk merkezi olan Aizanoi 7. yy.'da önemini yitirmiş. Ortaçağ'da (13.yy) Çavdar Tatarları'nın üssü olan kent daha sonraları Çavdarhisar ismini almış.

Antik kentte; Zeus Tapınağı, Antik Borsa, Stadyum ve Anfi Tiyatro ile Mozaikli Hamam, Antik Köprüler ve Sütunlu Yol önemli bir tarihi miras olarak yer alıyor .