Seyit Onbaşı’nın İsmi, Temeli Atılan Havalimanına Verildi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Balıkesir Körfez Havalimanı için yapılan isim tartışmalarına son noktayı koydu.

Seyit Onbaşı’nın İsmi, Temeli Atılan Havalimanına Verildi
Havaalanının ismiyle ilgili iki ilçenin mahkemelik olmasına kızan Yıldırım, “Havaalanının adı Seyit Onbaşı Havalimanı. Çanakkale Savaşları’ında 300 kiloluk mermiyi bu ülkenin bağımsızlığı için, bu milletin geleceği için sırtında taşıyan Seyit Onbaşı’ya yakışır bu havaalanı. Var mı daha ötesi?” dedi.

Balıkesir Körfez Havalimanı’nın yeni terminal binasının temeli atıldı. Temelin atılması öncesinde konuşan Bakan Yıldırım, önce pisti bitirdiklerini, sıranın terminal binasına geldiğini aktardı. “Hizmet beklemez bu millet çok bekledi. Hızlı çalışmamız, hızlı hareket etmemiz lazım.” diyen Yıldırım, “Bu bakanın konuşmasına bakıyorsun yaptığı işe bakıyorsun. Konuşması çok yavaş yaptığı işler soy adı gibi. Görüşüne aldırmayın siz işe bakın. Yollar yapılıyor mu? yapılmıyor mu? Havayolu halkın yolu oluyor mu, olmuyor mu? Evelallah yeter ki sizin yüzünüzdeki bu tebessümü görelim. Aşamayacağımız zorluk yok. Delemeyeceğimiz dağ, geçemeyeceğimiz deniz yok.” dedi.

15 MİLYON VATANDAŞ İLK DEFA UÇAĞA BİNDİ
Hizmette siyaset olmayacağına dikkat çeken Yıldırım, yıllardır bu ülkenin ve milletin bunun için kaybettiğini, hizmetlerin siyasete feda olup gittiğini, memleketin daha fazla zaman kaybına uğratılmamasını istedi.Havran-Balıkesir arasına otoyol kalitesinde bölünmüş yolun bu yıl biteceğinin müjdesini veren Yıldırım, havaalanının ismiyle ilgili iki ilçenin davalık olmasına da tepki gösterdi. Yıldırım, sesini yükselterek “Havaalanının adı Seyit Onbaşı Havalimanı. Çanakkale Savaşları’nda 300 kiloluk mermiyi bu ülkenin bağımsızlığı için, bu milletin geleceği için sırtında taşıyan Seyit Onbaşı’ya yakışır bu havaalanı. Var mı daha ötesi?” dedi.

Havayolunu halkın yolu yaptıklarına işaret eden Yıldırm, 15 milyon vatandaşın ilk defa uçakla tanıştığını belirtti.

HAVAALANININ ERKEN BİTMESİ İÇİN PAZARLIK“
Durmak yok yol yapmaya devam. Bu güzel eserler 700 günde olmaz.” diyen Yıldırım, işin sahibi firmayı kürsüye çağırdı. Yıldırım, temel atma törenine katılan Balıkesirlileri de güldürdü. Terminal binasını yapan firma ile pazarlık yapan Yıldırım, 2013 okullar kapandığında meydanın açılmasını inşaat şirketinin sahibi Murat Yurtseven’den istedi. Yurtseven, “Emriniz olur Sayın Bakanım o tarihte yetiştiriyoruz.” dedi.

Yıldırım daha sonra “Anama diyordum ben ne zaman doğdum ana? O da kiraz zamanı derdi. Ben de okulların bittiği zaman diyorum. Artık dua et de okullar biraz geç kapansın.” diyerek takıldı .