Rize’de Köy Suları Kirli

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, Rize’de kaynak suların kirli olduğunu belirterek 2012 yılı içerisinde kaynak suların temizlenmesine yönelik yatırımlara ağırlık vereceklerini söyledi.

Rize’de Köy Suları Kirli
Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, 2011 yılında Rize’nin köy ve mahallelerinde ki yerel su kaynaklarında yapılan teknik incelemede köy ve mahalle sularının yüzde 70’inin ciddi oranda kinli olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Gültekin, bu nedenle 2012 yılını ‘Su Yılı’ ilen ettiklerini belirterek kirli su kaynaklarının temizlenmesi için 2012 yılı yatırımlarının büyük bölümünü suya aktaracaklarını belirtti.

Gültekin yaptığı açıklamada, “2011 yılında köy ve mahallelerdeki suların temizlik derecesinin tespiti için bir karar almıştık. 2011 yılı içerisinde hazırlanan raporlarda gördük ki bu kaynaklarda ciddi bir kirlilik var. Hayat kaynağımız olan sularımızı, şişelerden içtiğimiz su kadar emiz hale getirmek için bir karar daha aldık. 2012 yılını su yılı ilan ettik. 2012 yatırımlarımızın büyük bölümünü su kaynaklarının temizliği için kullanacağız. Depoların yenilenmesi, temizlenmesi, korunması, kaynakların korunması ve arıtma için projeler geliştireceğiz” dedi .