Prof. Dr. Kuryel “Kaos”u Anlattı

Ege Üniversitesi (EÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), toplumu bilinçlendirme seminerleri kapsamında EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beno Kuryel, “Kaos! Nerede?” konusunda katılımcılara bilgi verdi.

EÜ Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu 'nda gerçekleşen seminerde Prof. Dr. Kuryel, kaos 'u farklı bir bakış açısıyla sundu. Prof. Dr. Kuryel, “Tadımlık bir kaos sohbeti” tanımlamasıyla konuşmasına başlayarak, “Kaos belirsizlik değil, öngörülemezliktir” dedi.

Prof. Dr. Kuryel, zamana göre değişim olmadan kaos 'tan söz edilemeyeceğini vurgulayarak, her değişimin bir hıza sahip olduğunun ve bir sistemin kaotik olabilmesi için, zamana göre değişmesi gerektiğini, yani dinamik olması gerektiğini söyledi.

Sunumunda aralıklarla alıntılar kullanan Prof. Dr. Kuryel, bilim insanı olan Henry Adams, Jules Verne, Friedrich Wilhelm Nietzsche değinerek, kaos kavramının, gündelik yaşamın anlamından uzaklaşma ve gündelik yaşamın içinde olumsuz şekilde, ne olacağı belli olmayan bir anlamda kullanıldığının da altını çizdi. Prof. Dr. Beno Kuryel diğer yandan, kaos 'un özünde bir düzen oluşturduğunu katılımcılara aktardı.

Seminer sonunda katılımcılara EGESEM 'in katılım belgesi verildi.
Kaynak: İHA