Öğrencilerin Yol Çilesi Son Buldu

Giresun'un Espiye ilçesi Ericek Köyü'ndeki ilköğretim okulu öğrencilerinin yol çilesi sona erdi.

Öğrencilerin Yol Çilesi Son Buldu
Ericek Köyü’nde taşımalı eğitim kapsamında servis minibüsleriyle gitmeye çalışan öğrenciler çamur nedeniyle araçların çıkamadığı 7 kilometrelik yolu artık yürümek zorunda kalmıyor.

Ericek Köyü’nde ilköğretim öğrencileri bir hafta öncesine kadar yolun bozuk olması nedeniyle okul servislerini itmek, servisin çıkamadığı yerde ise çaresiz saatlerce yürümek zorunda kalıyordu. Çocuğu engelli olan anne Aynur Sağır ise engelli kızı Semra Sağır’ı eğitiminin aksamaması için 5 kilometre sırtında götürüp, getirmek zorunda kalıyordu. Veliler aylardır yetkililere sesini duyuramazken, basında yer alan haberlerin ardından öğrencilerin yol çilesi sona erdi.

Okul servisi taşıyan şoför Ömer Sağır, ”Çaresiz aylardır ulaşım sorunu nedeniyle öğrencileri okuldan alıyor bir kilometre gitmeden yolda bırakmak zorunda kalıyorduk. Geri kalan 5-6 kilometrelik yolu saatlerce yürüyorlardı. Şimdi ise evlerine kadar götürebiliyoruz. Vicdanımız da rahat ediyor” dedi.

Aylarca engelli kızını sırtında okula götürüp-getiren Aynur Sağır ise “Artık kızımın her sabah kapıdan arabaya binip, okuluna gidebildiği için mutluyuz. Aylardır yaşadıklarımız bir kabus gibiydi. Her sabah ‘okula gidebilecek miyim?’ diye kızım yüzüme bakardı. Bazen okuldan erken dağıldıklarında almam için saatlerce okulda beni beklerdi” diye konuştu .