Mmo Samsun Şube’den Lpg Sektörüne Eğitim

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi “Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim Yönetmeliği” kapsamında “LPG (Oto Gaz) Dolum Boşaltım Personeli Kursu” düzenledi.

Mmo Samsun Şube’den Lpg Sektörüne Eğitim
Düzenlenen kursa oto gaz istasyonlarında çalışan 12 LPG dolum ve boşaltım personeli adayı katılıyor. İki gün sürecek olan eğitimde MMO Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) Eğitmeni Mak. Yük. Müh. Birol Erdin tarafından katılımcılara “LPG’nin fiziksel ve kimyasal özellikleri, kara tankerlerinde emniyetli ikmal yapımı, dolum esnasında topraklama, yanıcı ve parlayıcı maddelerin genel özellikleri ve yangın tedbirleri, uçucu organik bileşikler ve korunma yöntemleri, rafinerilerde ikmal işlemi esnasında dikkat edilmesi gereken kurallar, LPG’nin güvenli taşınması, iş güvenliği, yangın ve ilkyardım” konu başlıklarında eğitim verilecek.

Eğitim sonucu yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere “LPG (Oto Gaz) Dolum Boşaltım Personel Kursu” sertifikası verilecek.

Eğitimle ilgili olarak bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Cem Gürel, 25 Mart 2006 Tarih ve 26119 Sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim Yönetmeliği” uyarınca yönetmeliğin verdiği yetki kapsamında sektöre yönelik eğitimler düzenlediklerini, eğitimlerin oda üyelerine ve kamuoyuna yönelik olarak artarak devam edeceğini söyledi.