Manisalı İşadamları Barselona'dan Döndü

Manisa oda ve borsalarının ortaklaşa düzenlediği organizasyonla 79 kişilik heyetle İspanya'nın Barselona kentine giden ve Alimentaria 2012 Gıda ve İçecek Fuarına katılan Manisalı işadamları yurda döndü.

Manisalı İşadamları Barselona'dan Döndü
Barselona’da 4 gün süren fuarda Manisalı işadamları 95 bin metre karelik alanda 7 kısımdan oluşan ve yaklaşık 4 bin katılımcının yer aldığı fuarda incelemelerde bulundu ve ikili görüşmeler yaptı.

Dünyanın sayılı gıda ve içecek fuarı arasında yer alan Alimentaria 2012 Manisalı işadamlarının büyük beğenisini kazanırken, fuarda en ilginç iş bağlantısını Demircili işadamı Ahmet Tevfik Selçuk gerçekleştirdi. Selçuklu Halı'nın sahibi olan Demircili işadamı fuar incelemelerinin yanı sıra İspanya’da kendi sektöründe faaliyet gösteren firmalarla yaptığı görüşmelerde olumlu sonuç elde etti.

İspanya’da faaliyet gösteren Pakistanlı bir işadamının sahibi olduğu firma ile temasa geçen Ahmet Tevfik Selçuk, 15 gün içinde bin metre karelik ilk parti Demirci halısını Barselona’ya gönderecek. Bir ay sonra tekrar Barselona’ya gelecek olan Selçuklu, firma yetkilileri ile yeni siparişler konusunda sözleşme imzalayacak.

İşadamlarının yurt dışında yapılan fuarla mutlaka katılması gerektiğini belirten Ahmet Tevfik Selçuk, "Fuarlar işadamları için çok önemli organizasyonlar. Sektör gözetmeksizin fırsat buldukça bende fuar organizasyonlarına katılıyor. Bu katıldığım fuara gıda ve içecek alanındaki son gelişmeleri takip etmek için gelmiştim. Aynı zamanda da Türkiye’den yaptığım görüşmeler sonucunda halı sektöründe yer alan firmalarla da görüşmeler için randevu aldım. İlk gün gıda ve içecek fuarını gezdim. Sonrasında ise program doğrultusunda diğer iş kolum olan halı sektöründeki iş görüşmelerimi gerçekleştirdim. Bu görüşmeler sonucunda da ilk etapta bin metre kare halımızı İspanya’ya ulaştıracağız. Bir sonra da tekrar Barselona’ya gelip ikinci etap mal sevkiyatımızı görüşeceğim" diye konuştu.

Barselona’da işadamlarının yaptığı bağlantı haberlerini duydukça heyecan ve mutluluk yaşadıklarını belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Kadıoğlu, "79 kişilik kalabalık bir heyetle ile 4 gün süren Barselona seyahatimizde işadamlarımızın ticari bağlantılara imza atmaları bizleri çok sevindirdi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız bu organizasyonlarla işadamlarımıza yeni pazarlar kazandırmak amacındayız. Bu organizasyonumuzda da işadamlarımız görüşmelerini yaptılar ve bir kısım işadamımızda ticari iş birliklerine imza attılar." dedi .