İESOB’den Uluslararası Hamle

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), dünyanın toplu taşımacılık alanında en büyük kuruluşu olan Brüksel merkezli Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'ne (UITP) katıldı.

İESOB’den Uluslararası Hamle
İESOB’nin Türkiye’de UITP’ye üye olan ilk Esnaf Birliği olduğu belirtildi.

İESOB Konferans Salonu’nda düzenlenen üyelik törenine, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Başkanvekili İbrahim Bayram, UITP Bölgesel Projeler ve Türkiye Ülke Müdürü Kaan Yıldızgöz, birliğe bağlı şoför odalarının başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Naci Balcı, Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Kader Sertpoyraz, ESHOT Ulaşım Genel Koordinasyon Şube Müdürü Nurcan Akpulat ile İzmir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdür Yardımcısı Emrullah Demir katıldı.

İmza töreninin ardından Türkiye UITP Bölge Müdürü Yıldızgöz, Şoför odaları başkanlarına kurumu tanıtan bir sunum yaptı.

İzmir’de kent içi ulaşımda büyük rol oynadıklarını ifade eden İESOB Başkanı Mutlu, "Ulaşım ile uğraşan esnafımız günde 600 bin yolcuya hizmet veriyor. İl genelinde 3 bin 452 taksi, 5 bin 245 servis aracı, bin 117 minibüs ve ilçelerde çalışan 2 bin 500 araçla İzmirliler'e hizmet veriyoruz. UITP üyeliği ile şoför esnafının verdiği hizmetin kalitesinin artırılmasını ve sektörde kurumsallaşma adına yeni projeler geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

UITP üyeliği sayesinde uluslararası alandaki bilgi ve deneyimlerin İzmirli taşımacı esnafına aktarılacağını kaydeden Mutlu, bu birliğe üyeliğin kentteki toplu taşımacılığın gelişimine önemli ivme kazandıracağını savundu.

"ESNAF DA ENTEGRE EDİLMELİ"
Mutlu, şunları söyledi: "İzmir’den ESHOT Genel Müdürlüğü, Ege Elektronik (Kentkart) A.Ş., İzmir Metro A.Ş., BMC gibi önemli kurumların da üye olduğu UITP ile yapacağımız çalışmalarla, şoför esnafına vizyon kazandırmayı ve tüketici memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Günümüzde dünyada artan nüfusa paralel olarak kentlerin büyümesi, toplu taşımacılık ağlarının genişlemesine neden olmaktadır. Her sektörde olduğu gibi ulaşım sektöründe de farklılaşan ihtiyaçlara cevap verilebilmesi açısından yenilikçi yöntemlerin izlenmesi gerekmektedir. Bu amaçla toplu ulaşımda kullanılan raylı sistemlerle, deniz ve kara taşımacılığına günde 600 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip esnaf teşkilatımızın da entegre edilmesi, toplu ulaşımda bütünlüğü sağlayacak ve hizmet kapasitesini artıracaktır."

İESOB ULUSLARARASI KOMİTELERDE TEMSİL EDİLECEK
UITP Bölgesel Projeler ve Türkiye Müdürü Kaan Yıldızgöz ise, 1885 yılında kurulan UITP’nin 92 farklı ülkeden toplu taşımacılık işletmecileri, bakanlıklar, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan oluştuğunu ve dünya genelinde 3 bin 400'den fazla üyesi bulunduğunu belirtti.

İzmir’de İESOB tarafından gerçekleştirilecek projelere bundan böyle uluslarası destek vereceklerini ve uluslarası platforma bilgi aktarımı konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Yıldızgöz, Esnaf Birliği'nin UITP’nin Uluslararası Komite ve Çalışma gruplarında da temsil edileceğini belirtti.

Türkiye’nin UITP’nin gelecek planları arasında büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Yıldızgöz, UITP tarafından iki yılda bir dünyanın farklı kentlerinde düzenlenen, Dünyanın en büyük kent içi otobüs etkinliği 7. UITP Uluslararası Otobüs Konferansı’nın da bu yıl 18-20 Nisan İstanbul’da düzenleneceğini söyledi.

Konuşmaların ardından üyelik protokolünü İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile UITP Bölgesel Projeler ve Türkiye Ülke Müdürü Kaan Yıldızgöz birlikte imzaladı.

UITP NEDİR?
1885 yılında kurulan, 92 farklı ülkeden toplu taşımacılık işletmecileri, bakanlıklar, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan oluşan ve dünya genelinde 3 bin 400'den fazla kurumun üyesi olduğu Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en büyük kuruluşu olma özelliğini taşıyor. Merkezi Brüksel’de bulunan UITP’nin; Dubai, Moskova, İstanbul, Roma, Sao Paulo, Abidjan, Bangalore, Johannesburg, Hong Kong ve Canberra’da ofisleri bulunmaktadır. UITP hakkında www.uitp.org adresinden detaylı bilgi edinilebiliyor .