Erzincan'da Provakatörler İş Başında

Erzincan'ın Üzümlü İlçesi'ne bağlı Avcılar Köyü'nde kimliği belirsiz kişiler tarafından okul ve evlerin duvarlarına Alevi vatandaşlar aleyhine çirkin yazılar yazıldı.

Erzincan'da Provakatörler İş Başında
Köy muhtarı ve köylüler yazıların provakatörler tarafından yazıldığını ifade ederek, yıllardır alevi-sunni birlikteliği içinde yaşandıklarını söylediler. Olay 28 Mart Çarşamba gecesi geç saatlerde meydana geldi. Erzincan merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Üzümlü ilçesine bağlı Avcılar Köyü'nde kimliği belirsiz kişiler tarafından kullanılmayan okul binası ve iki evin duvarlarına; "Hepiniz kafirsiniz, hepiniz yanacaksınız" yazdılar. Bazı evlerin duvarlarına da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) nin ambleminde yer alan 3 hilal çizdiler. 300 kişinin yaşadığı Avcılar Köyü'nde çirkin yazıları sabah saatlerinde gören köylüler durumu jandarmaya bildirdiler. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, duvarlardaki yazılar köylüler tarafından silindi.

Avcılar Köyü Muhtarı İsmet Demir, provakasyon amaçlı yapıldığının belli olduğunun altını çizerek, "İki gurubu karşı karşıya getirmek istiyorlar" dedi.

Bu gibi yazılarla Alevi ve Sunileri karşı karşıya getirilmek istendiğini söyleyen köylüler ise bu oyuna gelmeyeceklerini söylediler.

Öte yandan, yapılan yazılamada MHP amblemlerinin kullanılması üzerine bir açıklama yapan MHP Erzincan Merkez İlçe Başkanı Yahşettin Yılmaz, böyle bir olayın yaşanmış olmasından büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek; "Ancak partimizin ambleminin oraya yazılması bizi daha da derinden üzmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bölücülükle, ayrımcılıkla, öteleştirme ile hiçbir zaman bağlantısı olmadı ve olmayacaktır. Bu tür yazıları ve eylemleri nefretle kınıyoruz. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz ve bu olayın faillerinin bulunarak yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu .