CHP Derince İlçe Kongresi Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Derince İlçe Kongresi'nde mevcut İlçe Başkanı Hakan Savaş delegelerin desteğini alarak yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

CHP Derince İlçe Kongresi Yapıldı
Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen olağan kongrede 257 delegenin oy kullanma hakkı vardı. Kongrede ayrıca 17 kişilik ilçe yönetimi ve 58 il delegesi de seçildi. Tek liste ile gerçekleştirilen olağan kongrede mevcut ilçe başkanı Hakan Savaş kongreye tek liste ile girdi. Delegelerin onayını alan Savaş, yeniden ilçe başkanı seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını ilçe Başkanı Hakan Savaş yaptı. Savaş, “CHP'yi daha iyi günlere taşımak için tüm partililerin desteğine ihtiyacım var” dedi.

Savaş'ın konuşmasının ardından divan kurulu oluşturularak kongre sürecine geçildi. Kongrede, divan başkanlığına Reşat Keçeci seçilirken, katipler Ahmet Balkaya ve Azime Meriçli oldu. Divanın oluşturulmasının ardından ilçe kongresi saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Kongreye, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ozan Aksu, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, eski milletvekili Bekir Yurdagül, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Fahri Örengül, İl Başkan Adayı Hüseyin Erol, Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı, Kandıra İlçe Başkanı Muzaffer Yağız, eski Belediye Başkanı Yaşar Sönmez, İzmit İlçe Başkanı Ömer Hazer, Eski İlçe Başkanı Alparslan Seymen, Liman-iş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bülent Aykut katıldı.

Milletvekilleri Haydar Akar, Hurşit Güneş ve Hilal Kaplan kongreye sonradan katıldı.

Denetim ve faaliyet raporunun okunmasının ardından divana gelen öneri üzerine kongrenin blok liste ile gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Kongreye katılan Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ozan Aksu, “Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde ilke ve inkılâplarına bu kadar ihlal edildiğini görmedik. Mustafa Kemal ve İsmet İnönü gibi genel başkanlara sahibiz. Deniz Baykal'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisiyiz” diye konuştu.

Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “CHP 1+8+4 olan bir sistem istiyor. Bunu anlamak zor değil” dedi.

KESK'in Ankara'da ve Kocaeli'nde yaptığı yürüyüşte polisin müdahalesini değerlendiren Kuşkan, “Ülkemizin geleceği hakkında kaygımız var” diye konuştu.

Kocaeli'nde 12 belediye ve bir büyükşehir belediyesi olduğunu hatırlatan Kuşkan, “Kocaeli'nde 11 vekil ve 1 bakan olmasına rağmen yeterince hizmet alamıyor. Maalesef iyi yönetilmiyoruz. Bu nedenle CHP yerel seçimlerde mutlaka iktidar olmalı” dedi.

İlçe kongrelerinin ardından il kongresinin yapılacağını hatırlatan Kuşkan, “CHP'nin ilçelerde seçilecek yönetimleri ve başkanları iki yıllık proje yapmalı” diye konuştu.

“Yerel yönetimleri almazsak işimiz zor” diyen Kuşkan, “En az 1 belediyemiz şuan elimizde olsaydı çok iyi olacaktı. Biraz olsun soluklanacaktık, ama maalesef elimizde hiç belediyemiz yok” dedi.

Yeniden ilçe başkanlığana seçilen Hakan Savaş'ın yönetimi şu isimlerden oluştu; Akif Naz, Ali Avcı, Ali Günerhan, Arzu Laçin, Asuman Ekerer, Bilgin Baldan, Döndü Dilek, Elvan Sarım, Fikret Düdük, Hikmet öktem, Kerim Şenses, Levent Demir, Nurdan Kaymak, Sabriye Gülşan, Savaş Şengeç, Sefer Yeni .