Başkan Topçuoğlu, Bir Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi

Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

Topçuoğlu, düzenlediği basın toplantısında, geçen bir yıl içerisinde 254 bin metrekare asfalt yol kaplama çalışması yaptıklarını belirterek, doğalgaz çalışmalarının da ana arter yollarda tamamlandığını söyledi.

Uygulamaya yeni konulan parkomat projesinden aylık 26 bin lira gelir elde edileceğini ifade eden Topçuoğlu, projenin amacının belediyeye para kazandırmak değil, şehir içi trafiğini rahatlatmak olduğunu vurguladı.

Topçuoğlu, Şehir Parkı Projesi için 4,5 milyon lira kamulaştırma bedeli ödediklerini ifade ederek, bu projenin büyük projeleri arasında yer aldığını belirtti.

Kuzeykent'te kapalı pazar yeri için çalışmalara başladıklarını bildiren Topçuoğlu, Haziran veya Temmuz ayları gibi pazar yerinin tamamlanmış olacağını ifade etti.

Topçuoğlu, Kastamonu'nun cazibe merkezi olması için gayret gösterdiklerini vurgulayarak, maliyeti yaklaşık 1,5 milyon avro olan ''Kale ve Saat Kulesi arası Teleferik Projesi'' için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Projeyi Anıtlar Kurulu'na gönderdiklerini ifade eden Topçuoğlu, 774 metre uzunluğunda ve 3 gidiş, 3 geliş yönü olacak teleferiğe, aynı anda 18 kişinin binebileceğini kaydetti.