Angeline Jolie’nin Ziyaret Ettiği Çadır Kentte Nakiller Tamamlanıyor

Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Tekel Çadır Kent'te kalan bin 600 Suriyeli daha Kilis’e nakledildi.

Angeline Jolie’nin Ziyaret Ettiği Çadır Kentte Nakiller Tamamlanıyor
Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan Suriyelilerin kaldığı Altınözü Tekel Çadır Kent'teki nakiller dünden itibaren başladı.

Her gün 500 Suriyelinin nakledildiği kentte son naklin yarın yapılması bekleniyor. Beraberlerinde getirdikleri yatak, yorgan ve battaniyeler ile kişisel eşyalarını tutulan kamyonlara yerleştiren Suriyeliler, kamptan ayrılırken geride bıraktıkları için gözyaşı döktü.Hatay’da yaşayan akrabaları ile vedalaşmak için kamp önündeki asfalt yolda buluşan Suriyeliler, gözyaşları içerisinde akrabaları ile sohbet etti.

"ALTINÖZÜ TEKEL KAMPI İLKLERİN MERKEZİYDİ"
Suriye’de yaşanan iç karışıklığın çatışmaya dönüştüğü günlerde Hatay’a artan sığınma isteklerini karşılamak için Türk Kızılay’ı tarafından ikinci olarak hazırlanan kamp Altınözü Tekel Kampı olmuştu. Kampın en ünlü ziyaretçisi ise BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie olmuştu. Ayrıca kampta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan çadır sınıflarda Suriyeli çocuklara ilk kez hem Türkçe hem de kendi dillerinde eğitim verilmiş, ayrıca büyükler için ebru sınıfları oluşturulmuştu. Kampta bilgisayar kursundan nakış kursuna ana sınıfından İngilizce derslerine kadar Suriyeli çocuklar eğitim almışlardı.

Kilis’te oluşturulan konteyner kente Hatay genelinde ilk olarak Yayladağı YİBO Çadır Kenti'nden sonra Reyhanlı Çadır Kent'te ve son olarak da Tekel Çadır Kent'te kalan Suriyeliler nakledilmiş oldu .