Valilikten YGS Öncesi Gürültü Yasağı

Ankara Valiliği, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için gerekli önlemleri aldı.

Bir gün öncesinden sınav sonuna kadar gürültü yasağı getiren valilik, YGS'ye katılacak öğrencilere sakin bir sınav ortamı oluşturulması için gerekli duyarlılığın gösterilmesini istedi. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, YGS'nin 1 Nisan Pazar günü yapılacağı hatırlatılarak, Ankara'da 362 ayrı binada, 11 bin 762 yönetici, sınav sorumlusu ve gözetmenin görev alacağı sınava 384'ü engelli olmak üzere toplam 132 bin 851 öğrencinin gireceği belirtildi. YGS'nin sakin ve güvenli bir ortamda yapılması için 31 Mart Cumartesi günü saat 18.00'den itibaren 1 Nisan Pazar günü saat 13.00'e kadar olan süre içerisinde; otoların klakson çalmaları, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlama gibi konvoylarının oluşturulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve buna benzer her türlü çalışma yapılmasının Ankara mülki hudutları dahilinde yasaklandığı hatırlatılan açıklamada, sınavların yapıldığı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü ve saatlerinde hiçbir vasıtanın park ettirilmeyeceği bildirildi.

1 Nisan Pazar günü saat 10.00-13.00 saatleri arasında sınavların yapılacağı tüm okullar ve çevrelerinde emniyet-tertip ve tedbirlerinin polis ve jandarma tarafından önceden planlanacağı aktarılan açıklamada, belediye başkanlıklarınca sınav merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirleneceği ve toplu taşıma seferlerinin aksaksızca sürdürüleceği vurgulandı.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ UNUTKAN ÖĞRENCİLER İÇİN AÇIK OLACAK

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na katılacak öğrencilerden kimlik cüzdanını kaybeden veya unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 1 Nisan tarihinde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından belirlenecek İlçe Nüfus Müdürlüklerinin hizmet vermek üzere açık tutulacağı ifade edildi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı koordinasyonunda ilgili meslek odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirlerin alınacağı, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirlerinin önceden planlanacağı vurgulandı. Gençlerin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından da önem taşıyan bu sınav nedeniyle sakin ve güvenli bir ortamın oluşturulmasının önemine dikkat çeken Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, vatandaşlardan gerekli duyarlılığın gösterilmesini istedi. Vali Yüksel, sınava katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi .