Sorgun Zabıta Ekipleri, Bayat Gıdaları İmha Etti

Yozgat'ın Sorgun Belediyesi Zabıta ekipleri, denetimlerde ele geçirdikleri son kullanma tarihi geçmiş ürünleri yakarak imha etti.

Sorgun Zabıta Ekipleri, Bayat Gıdaları İmha Etti
Sorgun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaptıkları gıda denetimlerinde topladıkları son kullanma tarihi geçmiş veya bozulmuş ürünleri, belediye çöplüğüne götürüp yakarak imha etti. Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu ve ön planda tutulması gerektiğini belirterek, "Zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalar tüketmesi için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu denetimler sonucu son kullanma tarihi geçen ürünleri toplayarak belediyeçöplüğünde imha ettik. İnsan sağlığı bizim için her şeyden önemli. Sağlığımızı tehdit edici, günü geçmiş, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin asla satışı yapılmamalıdır. Esnafımız bu konuda duyarlı olmalı. Raflarında tarihi geçmiş ürün var ise bunları kontrol etmeliler. Aynı zamanda tarihi geçen ürünlerin iadesi de bulunuyor. Zabıta ekiplerimizin uyarılarına rağmen satış yapan esnaflarımıza gerekli ceza işlemi yapılacaktır" dedi.

Vatandaºlara da uyar?larda bulunan Baºkan ªimºek, "Halkımız alışveriş yaptıklarında aldıkları ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etsinler. Ayrıca son kullanma tarihi geçen ürünleri veya bozulmuş gıdaları satan iş yerlerini ise belediyemize bildirsinler. Zabıta ekiplerimiz gerekeni yapacaktır" diye konuºtu .