Siverek İlçe İnsan Hakları Kurulu

Siverek İlçe İnsan Hakları Kurulu mart ayı toplantısı yapıldı.

Öğretmenevinde Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Eyliyen ve bazı sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Toplantında bölgede ''çocuk yaştaki evliliklerin önüne geçilmesi'' ve ''kırsal kesimde doğumların aile hekimlerinin kontrolünde, sağlık kuruluşlarında gerçekleştirilmesi'' amacıyla eğitim ve bilgilendirme çalışması yapılması kararlaştırıldı.

Toplantının ardından İnsan Hakları Kurulu üyeleri, TOKİ tarafından yapılan devlet hastanesini gezdi.

-Pamuk destekleme dosyaları hafta sonu da kabul edilecek

Siverek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, kütlü pamukla ilgili destekleme dosyalarını hafta sonu da kabul edeceği bildirildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Gülpak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dosya teslim tarihinin 2 Nisan'da sana ereceğini belirterek, vatandaşların mağdur olmaması için hafta sonu da dosyaları kabul edeceklerini ifade etti.

-''Siverek Eğitimde Buluşuyor'' kampanyası

Siverek Kaymakamlığınca yürütülen ''Siverek Eğitimde Buluşuyor'' kampanyası çerçevesinde istişare toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kampanyada yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Kaymakam Hersanlıoğlu, burada yaptığı açıklamada, ilçede eğitimin kalitesinin geliştirilmesi konusundaki çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Topluma okumanın önemini anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Hersanlıoğlu, şunları kaydetti:

''Okuma - yazma kurslarının sayısının artırılması gerekiyor. Örgün eğitim imkanlarından çeşitli nedenlerle yoksun kalan vatandaşlarımıza, açık öğretim veya mesleki eğitim merkezlerinde eğitimlerini tamamlamaları imkanı sağlamalıyız. İlçemizde son iki yılda açılan kurslarda 11 bin 529 vatandaşımız okuma yazma belgesi almış, bu sayı istediğimiz sayı değil. İlçemizde bulunan okulların kütüphanelerini, spor salonlarını ve eğitim salonlarını akşam saatlerinde vatandaşların hizmetine açarak, toplumun genelinde okulu sevdirip ve önemini kavratmalıyız.' '