Silifke'de Kent Platformu Toplantısı Yapıldı

Silifke Kent Konseyi ve Ticaret Sanayi Odası tarafından Silifke Kent Platformu toplantısı yapıldı.

Silifke'de Kent Platformu Toplantısı Yapıldı
Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilçe ve bölge potansiyeli değerlendirildi, ihtiyaçlar tartışıldı, öncelikler tespit edilerek, tespit edilen önceliklerin gerçekleştirilmesi için çalışılması kararı alındı.

Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman katılımcılara gösterdikleri duyarlılık sebebiyle teşekkür ederek, kent konseyinin nasıl oluştuğu ve neler yaptığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Silifke'nin geleceğiyle ilgili bir vizyon, vizyonun uygulanabilir hale gelmesi için bir misyon ve strateji oluşturulmasının sağlamasını temenni ettiklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, "Bilirsiniz, içinde bulunduğumuz zamanı geçmişe göre değerlendirdiğimizde çoğu kez mutlu oluruz. Hatta yeni yetişenlere bizim zamanımızda şöyleydi, böyleydi diye anlatırken bugün gelinen noktanın güzelliklerini anlayabiliriz. Bu nostalji açısından doğru olmakla birlikte, bir ülkenin gelişmişliği dünle bugünü kıyaslayarak değil gelişmişlik kriterleriyle mukayese ederek daha gerçekçi anlaşılabilmektedir.Ama gelişmiş ülke ya da bölgelerle, bizim yöreyi mukayese ettiğimizde aynı sevinç ve mutluluğu yaşayamıyoruz. Gelişmişlik ölçüleriyle kıyaslandığında bölgemizde harekete geçirebileceğimiz pek çok kaynak ve potansiyel imkanların olduğu görülmektedir" dedi.

Tece'de biten otobanın ilçeye gelmesi, Karaman-Adana arasında tren yolu yapılması, Konya'dan devam edecek hızlı trenin ilçeden geçmesi, Kayraktepe barajının hayata geçirilmesi, ilçenin turizm teşvik kapsamına alınması, tarım ve tarıma dayalı sanayinin teşvik edilmesi, üniversite kurulması, Konya ve Karaman'ın gelişen sanayi ve üretimi ile ithalat ihracat potansiyelinin yükselmesi, deniz ve karayolu ulaşımında ucuz ve süratli çözüm arayışına cevap verecek bir liman, karayolu ve demiryolu ve şu anda devletin gündeminde olan ve yer arayışı süren önemli bir proje bulunduğunu anlatan Karaduman, şöyle devam etti: "Eğer ortak akıl bu noktada toplanacak olursa Silifke-Karaman-Konya Ticaret ve Sanayi Odalarının, anılan şehrin ileri gelenlerinin katılacağı daha geniş toplantılarla meselenin kitlelere mal edilmesi sağlanacaktır. Değerli hemşerimiz Prof. Dr. Ahmet Akyürek doğduğu kente borçlu olduğunu beynine yerleştirmiş ve bu amaçla Silifke merkezli bir üniversite kurmak için büyük çaba sarfetmiştir. Ancak kanun çıkmadığı için büyük üzüntü duymaktadır. Bu güzel hayale ortak olmak, destek vermek, olayı gündemde tutmak hepimize düşen önemli bir görevdir. Devlet yatırımı olmaksızın kentimizin geleceğini madden manen etkileyecek bu güzel teşebbüsü her zeminde dillendirmeye devam edelim." Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel yapılması gereken ve takipçisi oldukları pek çok konuyu dile getirdi. Antalya Mersin arasında yapılacak bir demiryolunun turizme yapacağı katkıya dikkat çekti ve Kayraktepe Barajının gerçekleşmesinin önemini vurguladı .