Selçuk’ta Anayasa Paneline Yoğun İlgi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Yeni Anayasa Nasıl Olmalı” konulu panelde ülke gündeminde bulunan anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Selçuk’ta Anayasa Paneline Yoğun İlgi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Konya Barosu Başkanı Avukat Fevzi Kayacan ve Dekan Prof. Dr. Adem Öğüt’ün yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panelde söz alan Dekan Prof. Dr. Öğüt, yeni anayasa çalışmalarını değerlendirerek, "İnsan haklarına dayanan devlet ilkesi doğrultusunda kazuistik ve detaylı bir anayasa yerine kısa bir anayasa şeklinde ve güzel bir Türkçe ile kaleme alınması, bilgi toplumu ve sivil toplum gerçeğini dikkate alması, anayasalı devletten anayasal devlet modeline geçilmesi, tüm toplumsal ve ekonomik kesimlere esenlik getirecek biçimde insanı merkeze alması ve muğlak kavramlar yerine köklü ve net kavramlara yer verilmesi gerekir” dedi.

Prof. Dr. Öğüt’ün oturum başkanlığını yaptığı panelde Konya Barosu Başkanı Av. Fevzi Kayacan ‘Yeni Anayasada Yargı Sistemi’, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Bilir ‘Yeni Anayasanın Ana Çizgileri’, Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Metin ‘Yeni Anayasada Temel Hak ve Özgürlükler’, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Gümüş ise ‘Yeni Anayasada Asker-Sivil İlişkileri’ konularında sunum yaptılar. Panel, öğretim üyeleri ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü .