Samsun'daki Gasp İddiası

19 Mayıs ilçesinde, çalıştığı sigara fabrikasının genel müdürünün evine gidip eşini kurusıkı tabancayla tehdit edip 750 lirasını gasbettiği iddia edilen kişi hakim karşısına çıktı.

Yaklaşık 2 ay önce kaynakçı olarak çalıştığı sigara fabrikasının genel müdürünün evine giderek genel müdürün eşi M:M.E'yi kuru sıkı tabancayla tehdit ederek 750 lirasını gasbettiği iddiasıyla tutuklanan Ufuk B'nin yargılanmasına Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Mağdurun katılmadığı duruşmaya sanık ile avukatı hazır bulundu.

Olaydan pişman olduğun belirten sanık, savunmasında şu ifadeleri kullandı:

''Kredi kartlarıma borcum vardı. Bir gaflete kapıldım. Olaydan önce genel müdürün evine kapı tamiri için gitmiştim, masanın üzerinde bir miktar para görmüştüm. Daha sonra borcumu ödemek için hırsızlık yapmak amacıyla genel müdürün evine girmeye karar verdim. Evde kimsenin olmadığına kanaat getirdim. Evde kimsenin olduğunu bilseydim girmezdim. Eve girdiğimde masanın üzerinde bayanın çantası vardı. İçinde 750 lira vardı. Bu parayı aldım. Bin 500 lira borcum vardı. Bir miktar daha para bulurum düşüncesiyle evin üst katına çıktım. O sırada mağduru gördüm. Korktum, panikledim. Bayan da beni görünce panikledi. Bayan belimde bulunan kuru sıkı tabancayı gördü. Tabancayı elime alıp bayana gösterdim. Ancak kendisine tabancayı doğrultmadım. Bayan bana elindeki cep telefonunu, ziynet eşyalarını vermeye çalıştı. Ben bunları almadım. Sana zarar vermeyeceğim diyerek evden çıkmak için bahçeye koştum. Bahçede köpekler vardı. Köpekler peşime takıldı. Köpekleri tutup bayana geri verdim. Çevreme ve aileme karşı çok mahcubum.''

Savunmanın ardından mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi .