Pazarlar'da 'Okullar Hayat Buluyor'

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, 'Okullar Hayat Bulsun Projesi' kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Belediyesi, Sofular Belediyesi ve Simav Orman İşletmesi projenin protokolünü imzaladı.

Pazarlar'da 'Okullar Hayat Buluyor'
Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeleri Birliği tarafından hazırlanan “Okullar Hayat Bulsun Projesi” adı verilen proje Pazarlar İlçesinde uygulanmaya geçiliyor.

Pazarlar İlçe Kaymakamı İshak Çınar Başkanlığında yapılan imza törenine, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Sofular Belediye Başkanı Mehmet Ali Özdemir, Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım, Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi ve okul müdürleri katıldı.

Pazarlar İlçesindeki okullar 'Okullar Hayat Olsun' projesi ile ağaçlandırılacağı, Eğitim-Öğretim zamanının dışında ve tatillerde okulların kültür, eğitim, sanat, spor ve bahçe alanlarının halkın hizmetine açılması amaçlandığı bildirildi.

Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, “Okullar Hayat Bulsun Projesi” kapsamında öğrenciler ve velilerin yararlanmaları için okulların hafta sonu ve yaz aylarında açık olacağını bildirdi.“Okullar Hayat Bulsun Projesi” protokol imza töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevgi, okulların, çevrenin cazibe merkezi olması gerektiğini söyledi.

Öğrenciler ve yetişkinler için okulların birer “Hayat Boyu Öğrenme Merkezi” ve “Yaşayan Güvenli Alanlar” haline dönüştürülmesinin hedeflendiğini ifade eden Sevgi, proje kapsamında, okulların hafta sonu ve yaz aylarında açık olacağını belirtti.

Okulların derslik, kütüphane, bilgi teknoloji sınıfı, konferans ve spor salonu, okul bahçesi gibi alanların açık tutularak öğrenci ve veliler için birer eğitim ve dinlenme alanı olacağını dile getiren Sevgi, vatandaşın okulun olanaklarından daha fazla yararlanması gerektiğini ve okulların kütüphane ve bilgisayar sınıfı gibi alanlarının da vatandaşlara açılacağını belirten Sevgi,”Yapılan protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun’da, Pazarlar Belediyesi olarak daha önce birçok okulun fiziki koşullarını iyileştirme noktasında çalışma yürüttüklerini hatırlatarak, “Bu projeyle Pazarlarlılar tekrar okullara döneceklerdir. Bu projeyle halkın sosyal alanlardan faydalanması daha da artacaktır. Bazı vatandaşlarımızın yapmak isteyip de yapamadıkları faaliyetleri bu alanlarda okullarda bulacak olması çok güzel bir olay. Bu protokolü biz seve seve imzalıyoruz. Bunlar, Pazarlarlıları çalışkanlığa da itecektir” dedi.

Kaymakam İshak Çınar ise, proje sayesinde okul bahçelerinin fiziki yapılarının uygun projelere göre yeniden düzenlenerek, belediyeler ve orman işletme şefliğinin işbirliği içinde "nefes veren" alanlar olmasının sağlanacağını söyledi.

Kaymakam Çınar, ilçedeki tüm okulların bahçelerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknoloji sınıflarının ve spor salonlarının halka hizmet için açılacağını kaydetti .