Ortaca'daki Folklorik Mısır Bebek Kursu

Ortaca'da, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ''Folklorik Mısır Bebek'' kursu tamamlandı.

Kurs sonunda katılımcıların yaptığı yaklaşık 300 bebek, Ortaca Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen sergiyle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına katılan Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, yaptığı konuşmada çalışmaların çok başarılı olduğunu söyledi.

İstihdam sağlaması amacıyla düzenlenen kursa yoğun katılım olduğunu belirten Gürdal, ''Kursiyerler kursu başarıyla tamamladılar. Bu tür kursların Ortaca'nın tanıtımına yararı olacağı gibi el işi ürünlerini üreten insanlarımıza da maddi katkı sağlayacaktır. Kursların önümüzdeki yıllarda da artarak devamını sağlayacağız'' dedi.

Kurs öğretmeni Dürüye Ülkü ise 3,5 ay süren kursa 15 öğrenci katıldığını ve imkan sağlanması durumunda kurslara devam edeceklerini ifade etti.

Folklorik mısır bebeklerin yapımında mısırın kökünden ve püskülünden yararlandıklarını anlatan Ülkü, ''Amacımız hem atık bir malzemenin tekrar yaşatılması hem de burada kurs alan öğrencilerimize maddi katkı sağlamak. Yaptığımız ürünler turizm bölgelerinde ve otellerde sergileniyor. Bebeklerin tanesi 10 lira ile 50 lira arasında alıcı buluyor'' diye konuştu .