OMÜ Doğa Kulubü Üyeleri Terme'de

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Kulübü üyeleri Terme ilçesinde faaliyetlerde bulundu.

OMÜ Doğa Kulubü Üyeleri Terme'de
Terme Amazon Avcılar Atıcılar Spor Kulübü ve Amazonlar Diyarı Gölyazı Beldesi Belediye Başkanlığı’nın davetlileri olarak, kulübün akademik danışmanı Prof. Dr. Ergin Öztürk başkanlığında bir araya gelen kulüp üyeleri ilk olarak doğa ve yaban hayatı konulu konferansa katıldı.

Konferansta avcıların asıl amacının doğanın güzelliğini, temiz havasını, özgürlüğünü doyasıya yaşamak, yaban hayatını korumak, çevremize sahip çıkmak şeklinde yorumladığını ve avcılığın burada araç olarak kullanılması gerektiğini belirtten Prof. Dr. Ergin Öztürk, "Çevreyi, en iyi tanıyanlar, doğal yaşamın döngüsünü, hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli koşulların neler olduğunu ve bu koşulların oluşması ve doğal yaşamın sürdürülebilirliği, onun gelecek nesillere taşınması siz avcılar da dahil hepimizin görevidir." dedi.

Amazon Avcılar Kulübü adına konuşan Bülent Güler, bölgedeki av ve yaban hayatı hakkında bilgi verdi. Güler, "Amacımız öncelikle bilinçli avcılar oluşturabilmektir, çünkü doğayı ve yabanı korumak tıpkı doğacı örgütler gibi avcılarımızın da en önemli görevidir." şeklinde konuştu.

OMÜ Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Kulübü ve Terme Amazon Avcılar Atıcılar Spor Kulübü üyeleri, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında daha sonra çınar, akasya, dış budak, fıstık çamı ve kokar ağaçlarından oluşan 50 adet fidan dikmek üzere doğal güzellikleriyle bilinen Gölyazı Beldesi’ne gittiler. Kafile, Gölyazı Belediye Başkanı İsa Baş tarafından karşılandı. Gölyazı Belediyesi tarafından amazon figürlerinin bulunduğu havuzlu park etrafına Belediye Başkanı İsa Baş ve katılımcılar tarafından 50 adet fidan dikildi. Etkinliğin ardından kulüp üyelerine Belediye Başkanı İsa Baş’ın da katılımıyla belde tanıtımı yapıldı.