Konak Belediyesi'nin Gezileri, Terapiye Dönüştü

Konak Belediyesi’nin kadın ve çocuklara yönelik olarak düzenlediği, yaz-kış devam eden gezilerden bugüne kadar 5 bin kadın ve 10 bin çocuğun yararlandığı bildirildi.

Konak Belediyesi'nin Gezileri, Terapiye Dönüştü
Konak Belediyesi’nin kadın ve çocuklara yönelik olarak düzenlediği gezilerden, keyifli ve huzurlu dönen kadın ve çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyor. Beş yıldızlı otellerde konaklayan, tarihi ve turistik gezilere katılan kadınların eşlerinden teşekkür mektupları, telefonları ve mailleri yağıyor. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, düzenlenen gezilerin aile yaşamına huzur ve mutluluk getirdiğini, terapi etkisi yaptığını söyledi.

Bugüne kadar 5 bin kadın ve 10 bin çocuğun gezilerden yararlandırıldığını hatırlatan Başkan Tartan, gezilerin sosyal dayanışmayı artırdığını vurgulayarak,” Kadınların sosyal yaşamda daha fazla yer alması için birçok etkinlik ve sosyal aktivite düzenleyerek aile yaşamlarına önemli katkılar sağlıyoruz. Evde eşler mutlu, telefon ile arıyorlar ve teşekkür ediyorlar. Evde kadın huzurluysa orada sevgi, hoşgörü, emek ve üretim vardır” dedi.

Başkan Tartan, Ankara Anıtkabir, Çanakkale, Gümüldür, Urla, Şirince, Denizli-Pamukkale, Mordoğan ve Kuşadası gezileriyle Konaklı ailelerin gönüllerini kazandıklarını söyledi.

Kadınları sevgi evleri olarak nitelendirdikleri semt merkezlerinde meslek sahibi yaptıklarını, ayrıca spor merkezlerinde sağlıklı yaşam çalışmalarına katılmalarını sağladıklarını söyleyen Tartan,” Hem gezilere katılan, hem zinde kalan, hem de zamanlarını verimli kılan kadınlar dostluklarını da pekiştirdi. Yaz aylarında günübirlik deniz gezileriyle kadın ve çocukları tatile gönderiyoruz. Kış aylarında da çeşitli kültür gezileriyle özellikle kadınların dört duvar arasından çıkmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

İnsan odaklı bir yönetim anlayışında özellikle kadın, çocuk ve gençlerin yerinin ilk sıralarda olduğunu hatırlatan Başkan Hakan Tartan, şöyle devam etti: “Toplumun ilerleyebilmesi için kadınların yaşamın her alanında çok daha fazla yer alması gerektiğini her fırsatta dile getiriyorum. Bir yerde kadın varsa orada sevgi vardır; hoşgörü, emek, üretim vardır. Bu gerçekle hareket ederek kadınlarımız için iş alanları yaratıyor, sosyal yaşama dahil ediyor, daha özgüvenli olmaları için uğraşıyoruz.”