''Kadın Dostu Kentler 2 Projesi''

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu ''Kadın Dostu Kentler 2 Projesi'' kapsamında Bursa'da hazırlanan ''Yerel Eşitlik Eylem Planı'' taslak formatıyla, Bursa'daki kadınların sorunlarına çözüm üretilecek.

İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı 'nın işbirliğinde İsveç Büyükelçiliği'nin de mali katkılarıyla 12 şehirde yürütülen proje için Artıç Otel'de atölye çalışmaları yapıldı.

İki gün süren çalışmalara Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Eşitlik Birimi ile belediye meclislerinin Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu temsilcilerinin yanı sıra program kapsamında kurulan ildeki tüm eşitlik birimleri, kamu kurumları eşitlik masaları ve kadın sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Birleşmiş Milletler İl Proje Koordinatörü Burcu Üzümcüler proje hedefleri hakkında bilgi verdi.

Çalışmalar kapsamında kadının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak istihdam, eğitim, kentsel hizmetler, karar alma mekanizmalarına katılım, sağlık ve şiddet olarak belirlenen 6 odak alanda çalışma yapılarak, eşitlik eylem planı yol haritasının ilk taslağı oluşturuldu .