İnegöl'de Okullar 'Hayat' Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman İşletme ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından başlatılan 'Okullar Hayat Olsun' projesi Bursa'nın İnegöl ilçesinde de uygulanacak.

İnegöl'de Okullar 'Hayat' Olacak
İnegöl'de faaliyet gösteren okullar, sadece öğrencilerin ve öğretmenlerin değil, artık vatandaşların da istifadesine sunulacak. 'Okullar Hayat Olsun' projesiyle İnegöl Kaymakamlığı, ilçe ve belde belediyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi arasında protokol imzalandı. Okulların, velilerin hizmetine açılıp 'yaşayan güvenli alanlar' haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Kaymakam Aziz İnci, "Bu proje ilk geçen yıl Ankara'da, daha sonra muhtelif illerde uygulanmaya başlandı. Okullarımızdan mahalli halkı da yararlanacak. Sadece eğitim öğretim saatleri ile sınırlı olarak kullanılan okullarımız bundan sonra Türkiye sathında veliler ve o mahallenin sakinleri tarafından eğitim, spor ve sosyal faaliyetlerde kullanılacak" dedi.

Bu proje ile okullara daha iyi bakılacağını kaydeden İnci, "Sorumlu kuruluşların ortaya koyacakları katkılar protokolde belirtilmiştir. Protokolde ön görülen çalışmaların birçoğunu biz zaten yapmaktayız. Ama bu protokolle birlikte faaliyetlerimizi daha da yaygınlaştıracağız. Bu proje, okulların eğitim ve öğretim dışında 16 saat kullanılmasına imkan veriyor. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.