Hakkari'de Çevre Paneli Yoğun İlgi Gördü

Hakkâri Gazeteciler Cemiyeti (HGC) tarafından yürütülen 'Toplum ve Çevre Sağlığının Korunmasına Yönelik Proje' kapsamında düzenlenen panel yoğun ilgi gördü.

Hakkari'de Çevre Paneli Yoğun İlgi Gördü
İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından finanse edilen ve İl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panel saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Panelde konuşan HGC Başkanı Engin Önal, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi'ne sundukları 'Çevre Sağlığının Korunmasına Yönelik Proje'nin geçmesine katkıları olan Hakkari Valisi Muammer Türker ile uygulama geçişi süresince kendilerini yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Panele konuşmacı olarak katılan Hakkâri Üniversitesi öğretim görevlisi Galip Sarısu, slayt gösterisi eşliğinde gazetecilere, sağlık, biyolojik bilimler açısından sağlık, sağlık bileşenleri, sağlıklı birey, toplumsal ekonomik ve kültürel öğeler, iç ve dış etmenlerin başarılı uyumu, hastalık kavramı, tıbbı modele göre hastalık, sosyolojik modele göre hastalık, halk sağlığı kavramı, toplum ve sosyal hekimlik, zararlı etmenler çevre toplum halk sağlığından ilkeler ve sağlık eğitimi ile değişik konular hakkında detaylı bilgiler verdi.

Panele Vali Yardımcısı Muhammed Önder, bazı kurum amirleri, okul müdürleri, üniversite öğrencileri, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Yoğun ilgiden dolayı birçok davetli ise paneli ayakta izlemek zorunda katıldı.

Program, Hakkâri Öğretmenevi'nde verilen yemekle son buldu .