Erzurum, Lojistik Merkezi İle Ortadoğu Ticaret Merkezi Olmaya Hazırlanıyor

Erzurum'un 2017'ye kadar hızlı trene kavuşturulması planlanıyor.

Erzurum, Lojistik Merkezi İle Ortadoğu Ticaret Merkezi Olmaya Hazırlanıyor
Proje kapsamında kurulacak lojistik merkezi, Erzurum'a, Ortadoğu'nun ticaret merkezi olma yolunu açacak. Ankara’da, Sağlık Bakanı Recep Akdağ öncülüğünde Erzurum’a yapılması planlanan yatırımlara ilişkin bir toplantı düzenlendi.

Görüşmede, şehirde yapılması planlanan yatırımlar yanında Palandöken Lojistik Merkezi hakkında Devlet Demiryolları (DDY) yetkilileri bir sunum gerçekleştirdi. DDY Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar, Erzurum ve Kars yönüne yapılması planlanan hızlı trenin fizibilite raporunun tamamlandığını, yapım çalışmalarının 2012 yaz aylarında başlayacağını açıkladı.

Akdağ’ın başkanlığında yapılan ve Erzurum’un sorunlarının değerlendirildiği toplantıda, Erzurum milletvekilleri Adnan Yılmaz, Cengiz Yavilioğlu, Fazilet Dağcı Çığlık ve Muhyettin Aksak hazır bulundu. Erzurum milletvekilleriyle Ankara’da düzenli olarak bir araya gelip şehrin problemlerini değerlendirmeye devam ettiklerini kaydeden Sağlık Bakanı Akdağ, “Yatırımlarla ilgili kurum yöneticilerini davet ederek, yapılacak işlerin son durumu hakkında bilgi alıp, takibi hususunu milletvekili arkadaşlarımızla birlikte sürdürüyoruz.” dedi.

Akdağ, toplantıda, Palandöken Lojistik Merkezi idari hizmet binası inşaatının devam ettiğini, kamulaştırma ve proje çalışmaları tamamlanmak üzere olan lojistik merkezle ilgili diğer işlerin Mayıs ayı içerisinde ihalesinin yapılacağını ifade etti.

Akdağ, ödenek sıkıntısının olmadığı bu yatırımın, Erzurum milletvekilleri ile birlikte yakın takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Şehrin problemleri ve yapılacak hizmetlerle ilgili milletvekilleriyle çeşitli istişarelerde bulunduklarının ve bu tür toplantıların bundan sonra da devam edeceğinin altını çizen Akdağ, “Hükümetimizin Erzurum’a yaptığı hizmetler ortada. Bizler de Erzurum milletvekilleri olarak, Erzurumlu hemşehrilerimizin bizlere yüklediği sorumluluğu hiç bir zaman unutmadan, milletvekilleri arkadaşlarımızla hizmete devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapılan hizmetleri, ilgilileri ile görüşüp, hem detaylı bilgiler alarak görüşlerimizi belirtecek hem de devam eden işleri titizlikle takip edeceğiz.” diye konuştu.

HIZLI TREN SEFERLERİ 2017'DE BAŞLAYACAK
Devlet Demiryolları Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar da Erzurum-Ankara arası hızlı tren çalışmasının fizibilite raporunun tamamlandığını bildirdi. Başar, açıklamasında, hızlı tren seferinin başlamasıyla Erzurum için yeni bir tarihi başlangıcın yaşanacağına dikkat çekti.

Fizibilite çalışmalarına göre, 2017'de hızlı trenin Erzurum-Kars seferine başlayacağını hatırlatan Başar, "Kara ve hava ulaşımında yaşanan sıkıntılar hızlı trenin sefere başlamasıyla sona erecek. Coğrafi alan ve iklim olarak hızlı tren bölge insanımızın rahat, güvenli ve hızlı seyahat etmelerini sağlayacak." ifadelerini kullandı. Öte yandan, fizibilite raporu kapsamında, demir yolunun yeniden yapılandırması çalışmalarına yaz aylarında başlanması planlanıyor .