''Ermeni Soykırımı İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor''

Amasya Üniversitesi'nde ''Ermeni Meselesi'' konulu konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan eski Türk Tarih Kurumu Başkanı MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ermenilere karşı soykırım yapıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Tarihten ders alınması gerektiğini altını çizen Halaçoğlu, ''Eğer tarihinizi yaşamıyorsanız, bundan ders almıyorsanız muhakkak ki, karşınıza çıkacak benzer olaylarda yine sıkıntıya düşersiniz. Bu bakımdan herkesin ve özellikle devleti yönetenlerin tarihlerini çok iyi bilmesi gerekir'' dedi.

Ermeni meselesinin devamlı gündemde tutularak insanların kafasının karıştırıldığına değinen Halaçoğlu, şöyle konuştu:

''Sürekli Ermenilere soykırım yapıldığı konuşuluyor. Batı ülkelerinde parlamentolar tarafından bu durum kabul ediliyor. Bizim bu konuda devamlı savunmada olduğumuz bir durum söz konusu. Aslında savunmaya geçeceğimiz hiç bir sebep olmadığı gibi konu bilimsel olmaktan çıkmış ve tamamen siyasal bir hal almıştır. Bu konunun çözümü bilimsel değil artık siyasidir. Avrupa İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 11'inci maddesinde: ''Hiç kimse savunma hakkı tanınmadan yargılanamaz, yargılanmadan mahkum edilemez''' deniliyor. Bunu kabul eden batı ülkeleri, bu soykırımı parlamentolarında da kabul ediyor. Batı bize sürekle demokrasiden fikir özgürlüğünden bahsederken kendileri aslında tam aksini yapıyor.''

-''Irkçı olmayan bir millet soykırım yapamaz''

Tarihinde 18 Devlet kuran ve imparatorluklar yöneten bir milletin ırkçı olamayacağını ifade eden Halaçoğlu, ''Ülkemizin bulunduğu coğrafya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafyadır. Biz Türkler 18 büyük devlet kurmuşuz. İmparatorluk kuran devletler hiçbir zaman ırkçı olamaz. Çünkü imparatorluk dediğimiz devletler çok ırklı devletlerdir. Dolayısıyla ırkçı olsaydık imparatorluk kuramazdık. Her şeyden önce batı bunu düşünmek zorunda. Irkçı olmayan bir millet soykırım yapamaz'' diye konuştu.