Dünya Şiir Günü Adana’da Kutlandı

Çukurova Edebiyatçılar Derneği (ÇED) tarafından her yıl geleneksel hale getirilen ‘Dünya Şiir Günü’ birçok şairin de katıldığı bir etkinlikle kutlandı.

Dünya Şiir Günü Adana’da Kutlandı
Seyhan Kültür Merkezi Arif Nihat Asya Salonu’ndaki şiir gününe Adana’nın yanı sıra Ceyhan, Mersin ve Tarsus’tan şairler katıldı.

CED Başkanı Halise Tekbaş, Dünya Şiir Günü’nü her yıl olduğu gibi bu yıl da coşku ile kutladıklarını belirterek, "Çukurova Edebiyatçılar Derneği olarak 14 Şubat’ta Dünya Öykü Gününü de kutlamıştık. Bu gün ise sizlerle omuz omuza verip Dünya Şiir Gününü kutluyoruz. İyi ki buradasınız bize destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

Her gecen gün daha da büyük bir aile olduklarını ve bunu edebiyatçılar olarak önemsediğini belerten Tekbaş, "Her gecen gün aramızda yeni şairler katılarak daha da güçleniyoruz. Onların desteği bizleri onurlandırıyor. Bu yıl da bizlere manevi destek veren halk ozanları derneği başkanına ve halk ozanlarımıza aşıklarımıza, şair ve yazarlarımıza bizimle birlikte olukları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Şairlerin şiirlerini okuduğu gecede halk ozanlarından Aşık Muammer Sonkaya ve Aşık Yunus Töner, aşıklık geleneği olan atışmayla izleyenleri adeta kırıp geçirdi.

Geceye Çukurova Halk Ozanları Derneği Başkanı Oruç Çakmak, Ceyhan Şairler Yazarlar Ozanlar Derneği Başkanı Ali Atar ve yaklaşık 50 şair katıldı.

Geceye katılan şair, aşık ve ozanlara teşekkür belgesi verildi .