Dayı Tutuklandı, Çetesi Serbest

Aydın’da zorla çek senet tahsili yapan ve polisin düzenlediği başarılı operasyon ile çökertilen şebekenin ‘Dayı’ lakaplı lideri çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Dayı Tutuklandı, Çetesi Serbest
Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin “Piyasaya Sahte Para Sürmek ve Yağmaya Teşebbüs” suçlarından yürütmüş oldukları planlı çalışma kapsamında, geçtiğimiz günlerde ‘Dayı’ lakaplı C.D.(37) adlı şahsın T.K.(25), T.G.(27), Y.P.(29) ve L.Y.(34) adlı şahıslarla yeni bir oluşum içerisinde oldukları, etrafında bulunan şahısların suç işlemeye meyilli, ya da daha önce suç işlemiş insanlar ile dolandırıcılık suçu işlediği, ancak bu süreçte tahsil edemediği başkalarının alacaklarını baskı, şiddet ve cebir uygulayarak vatandaşları mağdur etmek suretiyle haksız kazanç elde etme girişiminde bulundukları tespit edildi.

C.D.(37) adlı şahsın kendisini dayı lakabı ile tanıttığı, birlikte hareket ettiği şahıslar içerisinde liderlik vasfını öne sürmeye çalıştığı, suç işlendiğinde de emrinde çalıştıkları şahıslara da nasıl ifade verebileceğini yönlendirmek sureti ile adli mercileri yanılttığı bilgileri elde edilmesi üzerine, polis şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda Aydın Merkez ve Çeştepe beldelerinde ikamet eden C.D.(37), T.K.(25), T.G.(27), Y.P.(29), L.Y.(34) adlı şüpheliler yakalanarak gözaltına alındılar.

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan şüpheliler alınan sağlık raporlarının ardından mahkemeye sevk edildiler. “Piyasaya Sahte Para Sürmek ve Senet Yağması” suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan şüphelilerden hakkında çeşitli suçlardan kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan çete lideri ‘Dayı’ lakaplı C.D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer dört şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı .