Bursa Halkla İlişkiler Derneği, Kuruluşunun 20. Yıl Dönümünü ''itibaren'' Adlı İletişim Zirvesi İle Kutladı

Bursa Halkla İlişkiler Derneği, kuruluşunun 20. yıl dönümünü ''İtibaren'' adlı İletişim Zirvesi ile kutladı.

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Hilton Otel'de düzenlenen İletişim Zirvesi'nde, her alanda büyük değişimlerin yaşandığı dünyada kurumsal itibarın ve kimliğin çok önemli olduğunu belirtti.

Kurumsal itibarın çok zor elde edildiğini dile getiren Usta, şunları söyledi:

''Buna rağmen yitirilmesi çok kolaydır. Kurumsal itibarı iyi olan kurumlar pazarda daha iyi yer edinir. Kamu yönetiminde de kurumsal itibar önemlidir. Kamu yönetiminde itibar sağlayan en önemli unsur halkın, devlete olan inancıdır. Kamu yönetimi zihniyet değişimi yaşamaktadır. Vatandaşın devlete olan güven duygusunun sarsılması, kamu yönetimi için büyük önem taşımaktadır.''

Bursa Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Ebru Koçanalı da işlerinin zor olduğunu dile getirerek, ''Eğitimini almadan, tecrübeye gerek olmadan herkesin yapmaya yeltendiği bir iş var. Maalesef biz, 10 kişiden 9'unun tam olarak ne yaptığımızı bilmediği bir iş yapıyoruz. İğneyle kuyu kazıyoruz. Deveye hendek atlatıyoruz. Sektörün gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. İletişim zirvesi ile kurumsal itibar konusunu masaya yatıracağız'' diye konuştu.

Bersay İletişim Şeref Başkanı Ali Saydam da bir sektörün itibarı ne kadar yüksekse o sektörde çalışan insanların da itibarının yüksek olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Hizmet ve ürün kalitesi yoksa itibar yüksek olmaz. Ayrıca müşteri memnuniyeti şart. Ardından güvenilir şirket olma önemli bir unsur. Yönetim kalitesi ve şeffaflığı, yenilikçilik, finansal sağlamlık ve çalışan memnuniyeti gibi unsurlar şirket kriterleri için şart. Sakıp Sabancı, olağanüstü bir liderdi. Halkla bütünleşen bir liderdi. Şunu söylemek isterim, itibar yönetilebilen bir şeydir. Şirketler itibarıyla büyür. Bir numaralı mesele, olan bir şeyi algılatmak. 'Mış-miş' gibi yapmak doğru değil. Olmayan bir şeyi anlatamazsınız.''

Programın sonunda panele katılan konuşmacılara plaket verildi.