Berlin'de Eğitim Vakfı Kuruldu

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Şahin Holding'in öncülüğünde göçmen kökenli gençlerin eğitimlerini teşvik etmek üzere Eğitim Vakfı kuruldu.

Berlin'de Eğitim Vakfı Kuruldu
Gençlerin eğitim alanındaki yaşadığı problemleri azaltma ve gelecekteki kalifiye eleman eksiğini gidermeye yönelik kurulan Eğitim Vakfı'nın başkanlığını Şahin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin üstlendi.

Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) merkezinde yapılan tanıtım toplantısına Almanya Uyum Bakanı Maria Böhmer, Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler Bakanı Aygül Özkan, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve birçok tanınmış politikacı ile işadamı katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Uyum Bakanı Maria Böhmer, "Bakanlık olarak kurulan vakıfı destekliyoruz."dedi.

Bakan Böhmer toplantı sonrası yaptığı açıklamada ise "Eğitim Vakıfı'nın kurulmasına çok sevindim. Türk işverenleri tarafından çok önemli bir girişim. Bu girişimin öncülüğünü yapan Şahin'e teşekkür ediyorum. Türk gençlerinin eğitim alanında eşit şartlarda olabilmesi için, biz bakanlık olarak birlikte çalışacağız'' açıklamasında bulundu.

İş adamı Kemal Şahin yaptığı özel açıklamasında "Bilindiği gibi Avrupa'da 6 milyona yakın Türk kökenli insan yaşıyor ve bu Avrupa'daki 8 devletin nüfusundan daha fazla bir nüfus. Fakat çocuklarımız istediğimiz gibi eğitim alamıyor ve istedikleri gibi eğitim alamadıkları için de meslek eğitimi yapamıyorlar. Üniversiteye gidenlerin sayısı çok az ve iş sahasında başarılı olabilmeleri zor. Bunun için ciddi bir sorun yaşıyoruz. Bu ülkelerde yaşayan Türk'lerin imajını etkiliyor. Gelecekte ailelerimizin işbulmasını etkileyecek bir olay, bunun için Almanya'da uyum zirveleri yapılıyordu. Bizler Türk kökenli iş adamları olarak, yabancı iş verenlerin bu soruna sahip çıktığını gösteren bir vakıf kurma inisiyatifini başlattık ve bu girişime hem Alman iş adamlarını, hem de siyasi partilerden insanları dahil ettik. Vakıf'ı kurmak için 30 kurucu ile yola çıkıyoruz. Amacımız yabancı kökenli gençleri bilinçlendirmek, motive etmek ve onlar için yardımcı olabilecek kişileri bulabilmek, kontaklar sağlamak, konferanslaryapmak, meslek eğitimi gibi birçok konuda yardımcı olmak" dedi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ise, "Doğrusu, Türk özel sektörünün eğitim konusuna girmesi, daha doğrusu, Almanya'da gelir elde etmiş, Almanya'da büyümüş iş adamlarının, eğitim alanında böyle bir girişimi başlatması büyük bir adım. Umarım ki diğer iş adamları da bu vakıfa sahip çıkar, ya da başka vakıflar kurarlar. Alman makamlarıyla ve diğer iş adamlarıyla ve gençlerle beraber çok şeyi değiştirebiliriz" açıklamasında bulundu .