Belediye Başkanı Özdemir: Amasya Hali Bir Hafta İçerisinde Taşınacak

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Dünya Haller Birliği tarafından örnek proje gösterilen Amasya Hali'ni tamamladık ve bir hafta içerisinde taşınma işlemlerinin sonuçlandırılmasıyla hizmete girecek." dedi.

Belediye Başkanı Özdemir: Amasya Hali Bir Hafta İçerisinde Taşınacak
Amasya Belediyesi Konukevi’nde yerel gazete çalışanları ve ajans muhabirleri ile bir araya gelen Cafer Özdemir, İl merkezi içerisindeki çalışmaları anlattı. Özdemir, "Şehrimizde yaşayan halkımızın yaşam kalitelerini yükseltmek için geceli gündüzlü sürdürdüğümüz çalışmaları yeni dönemde de devam ettireceğiz." dedi.

Üç yıllık çalışma döneminde hazırlanan projeler ve tamamlanan hizmetleri özetleyen Başkan Özdemir, "Dünya Haller Birliği tarafından örnek proje gösterilen Amasya Hali'ni tamamladık ve bir hafta içerisinde taşınma işlemlerinin sonuçlandırılmasıyla hizmete girecek. Kapalı Pazar Yeri, Yörgüçpaşa Yaya Köprüsü, Ferhat ile Şirin Müzesi, Mahalle Kültür Evleri, Şehirlerarası Otogar Projesi ile Amasya Lisesi yerine yaptırılacak olan Kent Meydanı düzenlemesi ve kapalı otopark projesi şehrimize yeni bir kimlik kazandıracaktır. Şehrimizin en büyük problemi olarak değerlendirilen otopark için çeşitli alternatifli park düzenlemeleri bu yönde bir rahatlığı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı. Bir dizi yeni projenin daha uygulamaya geçileceğini de hatırlatan Başkan Özdemir, "Kültür şehri Amasya’nın ihtiyaç duyduğu Kültür Merkezi ve 2 bin 500 kişilik Spor Kompleksi, Kent Meydanı düzenlemesi gelecek iki yıllık çalışma programımızın en önemli ayağını oluşturacaktır. Yine bu bahar ayından itibaren Kralkaya Mezarları altının yeşillendirilmesi Amasya’nın imajı bakımından farklılaşmayı yaşatacağız." şeklinde değerlendirmelerde bulundu .