Başbakan, Milletvekilleriyle Yemekte Buluştu

"4+4+4" düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından AK Partili Milletvekillerine yemek veren Başbakan Erdoğan, "Sizler bugün Türkiye'de bir dönemi kapattınız.

Sizler bugün 28 Şubat'ın son izini sildiniz. Sizler bugün azınlığın çoğunluğa hükmettiği çarpık demokrasi anlayışını bir kez daha yerle bir ettiniz. Siz, hiçbir dayatmaya boyun eğmeden sadece ve sadece vicdanınızla karar vererek, milletin vicdanının sesi olarak tarihi bir yanlışı düzelttiniz" diye konuştu.

"4+4+4" düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu'nda oy çokluğuyla yasalaşmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan parti genel merkezinde AK Partili milletvekillerine yemek verdi. Yemeğin ardından milletvekillerine hitaben bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, 28 Şubat döneminde çocukların camiye gönderilmesinin yasaklandığını belirterek, 15 yaşından büyük çocukların camiye gönderilmesi kararının o dönemde alındığını söyledi

Erdoğan, "O faşizan bir baskıydı ama siz millet iradesiyle bunu düzelttiniz. 15 yaşından sonra o çocuk daha neyi öğrenecek? Bitiriyor artık o işleri, artık başka işlerle meşgul. Ama o güne kadar ne verirsen alıyor, gidiyor ve bundan beyler rahatsız oldu. Ama milletim öyle demedi. Size de öyle demedi. Ne dedi? 'Bu yanlışı düzeltin.' İşte bu yanlışı bu Genel Kurul'da sizler düzelttiniz" dedi.

"SİZLER MİLLETİN VİCDANININ SESİ OLARAK TARİHİ BİR YANLIŞI DÜZELTTİNİZ

"9. maddede MHP'nin verdiği desteğe, ileri gidiyorum; BDP'den de 5 arkadaşın verdiği desteğe şahsım, milletim adına da teşekkür ediyorum" diyen Başbakan Erdoğan, "Değerli arkadaşlarım; sizler bugün Türkiye'de bir dönemi kapattınız. Sizler bugün 28 Şubat'ın son izini sildiniz, sizler bugün azınlığın çoğunluğa hükmettiği çarpık demokrasi anlayışını bir kez daha yerle bir ettiniz. Kesintisiz eğitim Sincan'da yürütülen tankların, dayatmaların, bir yerlerde gelen gizli telefonların talimatların gölgesindeçıkmıştır. Siz, hiçbir dayatmaya boyun eğmeden sadece ve sadece vicdanınızla karar vererek milletin vicdanının sesi olarak tarihi bir yanlışı düzelttiniz" şeklinde konuştu.

Çıkan yasanın pedagojik boyutu da en az demokratik boyutu kadar önemli olduğunu belirten Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde Milli Eğitim sisteminin ilk kez halkın iradesiyle, halkın talep ve arzuları doğrultusunda şekillendiğini ifade etti.

"Milli Eğitim sistemi bugün sizin sayenizde hem eğitimi hem öğretimi öne çıkaran bir yapıya kavuşturmuştur" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Milli Eğitim, Türkiye'nin büyüyen ekonomisine destek sağlayan bir niteliğe kavuşmuştur. Çocukları 7 yaşında okula alıp, 15 yaşına kadar 8 yıl boyunca kesintisiz şekilde formatlama dönemi artık son bulmuştur. Bugün artık çocuklar, anaokulundan sonra 4 yıl ilkokul eğitimi alacaklar ardından da istedikleri, tercih ettikleri okula devam edecekler. Meslek liseleri artık her çocuğa açık olacak. Hiçbir aile çocuğuna kaygı duymadan, hiçbir gelecek endişesi hissetmeden meslek liselerine gönderecek. Çocuklarımız,kendi tercihleri, anne babalarının tercihleri konusunda artık milli değerlerini, manevi değerlerini, dini değerlerini çok daha güçlü şekilde öğrenecekler. Üniversiteler; belli çocuklara, sınıf ve zümrelere değil artık bu ülkenin tüm çocuklarına kapılarını ardına kadar açacak. Artık çocuklarımızın, torunlarımızın ayak bileklerinde inşallah zincirler bağlı olmayacak. Zihinlerinde aynı şekilde aynı şekilde o bulanık yapı olmayacak, rahat hareket edecekler. Kör ideolojinin, dar kalıpların, ikna odalarının esiraldığı okullarımız bugünden itibaren özgürleşecekler, modernleşecekler, çağa en güçlü şekilde ayak uyduğu dünya ile rekabete girecekler."

"BUGÜN TÜRKİYE ADINA ÖNEMLİ BİR GÜN"

Başbakan Erdoğan, bugün Türkiye adına önemli bir gün olduğunu belirterek, "Değerli arkadaşlarım; neresinden bakarsanız bakın, bugün tarih yazdınız. Gururluyuz ama kibirli değiliz; onurluyuz ama hiçbir zaman şımarmayacağız. Tarihe tanıklık ettiğiniz için de sizleri tebrik ediyorum. Tarih yazdığınız için sizleri kutluyorum, demokrasiyi yücelttiğiniz, milli egemenliği sahip çıktığınız, statüko karşısında dimdik eğilmeden bükülmeden durduğunuz için sizleri kutluyorum. Çocuklara aydınlık bir rota çizdiğiniz,ülkenin ufkunu aydınlattığınız için sizleri kutluyorum. Gece demediniz, gündüz demediniz. İnşallah bundan sonra da demeyeceğinize inanıyorum. Ve alanı da boş bırakmayacağınızı da inanıyorum. Çünkü verilen mücadeleyi halkımıza da anlatmanız, anlatmamız gerekiyor. Çünkü birçok gerçeği halkımız bilmiyor olabilir. Bunların gerçek yüzünü anlatmalısınız. Bunların gerçekten ne olduğunu halkımızın çok iyi bilmesi lazım" ifadelerini kullandı .