Başbakan Erdoğan Kürt Sorununda Sınırlarına Dayandı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, ' Ben Kürt sorununda Tayyip Erdoğan'ın kendi sınırına gelip dayandığını düşünüyorum. ' dedi.

Başbakan Erdoğan Kürt Sorununda Sınırlarına Dayandı
NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlayan Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, hükümetin kürt sorunu hakkında bir düşünüş sorunu yaşadığını ifade ederek 'Bir örgütün bir toplum üstüne baskı kurmasından oluşan bir Kürt siyasi hareketi tanımı gerçekçi değil 'dedi. Bu tanımlamanın güvenlikçi politikaları bir zorunluluk haline getirdiğini belirten Bayramoğlu 'hükümet baskı kurarak toplumla örgüt arasındaki bağları gevşetebileceğini düşünüyor 'dedi.

GELİŞİMİN SONUNA GELDİ
Erdoğan'ın Kürt sorununa bakış açısında gelişme yaşadığına dikkat çeken Bayramoğlu '20 yıl içinde Erdoğan'ın kürt sorununa bakış açısında büyük bir gelişme yaşadı. Ancak bu gelişimin sonuna geldi. 'dedi.

ERDOĞAN SINIRA DAYANDI

Hükümetin yeni kürt stratejisi olduğunu öne süren Bayramoğlu, iddia ettiği bu strateji hakkında da çarpıcı açıklamalar yaptı. 'Her şeyin bir sınırı var 'diyen Ali Bayramoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

HERŞEYİN BİR SINIRI VAR

'Ben Kürt sorununda Tayyip Erdoğan'ın kendi sınırına gelip dayandığını düşünüyorum. Bu sınır nedir? 'Kürt sorununu tanıyorum, inkar etmiyorum, kültürel hakları veriyorum, gerekirse yerel yönetimlerde de tedbir alacağım.' Ama siyasi statü ve kendini yönetme dediğin anda o noktada aşılmayan bir çıta var. BDP ise bu bakışa bu politikaya bir tasfiye olarak bakıyor. Diyor ki hükümete 'sen demokratikleşme ve kültürel haklar derken bana silah bıraktıracaksın beni devre dışı bırakacaksın sonra da yine eskiden olduğu gibi kendi hükümranlığını sürdüreceksin.' Dolayısıyla bu iki siyasetin birbiriyle hiç temas etmediği bir politik iklimdeyiz. '

BEYAZ GAZETE